Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Renare hem trots mindre städning

Att städa är trendigt! Det påstår i alla fall Blueair som nu erbjuder ett hjälpmedel för alla som vill vara trendiga men ändå göra det enkelt för sig.

Av / 2022-03-11 - 07:30
Renare hem trots mindre städning

De senaste årens pandemi har bidragit till att vi tillbringat mer tid hemma och därmed verkligen sett hur dammet snabbt samlar sig trots att det nyss städades.

DustMagnet från Blueair är utvecklad, att likt en magnet, dra till sig luftburna dammpartiklar innan de hinner lägga sig på ytor och golv vilket då medför att du inte behöver damma eller dammsuga fullt lika ofta, för även om det påstås vara trendigt med städning finns det kanske roligare saker att göra.

Enligt Blueair inaktiverar DustMagnet tack vare Blueairs HEPASilent-teknologi bakterier och virus och påstås ta bort 99,97 procent av luftburna partiklar ner till 0,1 mikron från luften såsom allergener, pollen, mögel, partiklar från husdjur och mikroplaster. Vidare säger de att det aktiva kolet i DustMagnet-filtret tar bort obehagliga hushållslukter och rök. Med en kombination av elektrostatisk och mekanisk filtrering kan Blueairs HEPASilent-filtreringsteknik använda mindre täta filter än traditionella luftrenare vilket påstås betyda att DustMagnet kan producera mer ren luft, tystare och med låg energiförbrukning (mindre än en glödlampa).

Blueair DustMagnet
Foto: Blueair

Är tänkt att fungera som en möbel

För att kunna trolla bort luftrenaren så gott det går i ett vanligt hem har man, enligt Blueair designat den som en snygg skandinavisk möbel där ovansidan fungerar som en avlastningsyta och DustMagnet kan därmed användas som ett sideboard i vardagsrummet eller ett sängbord, utan att skämmas för sig.

Blueair DustMagnet finns i två storlekar

Du kan välja mellan två olika storlekar beroende på ditt rums storlek. 5240i som rengör rum på cirka 20-48 kvadratmeter och 5440i som är avsedd för rum mellan 33 och 79 kvadratmeter. För en snabbare rengöring kan DustMagnet användas i mindre rum och Blueair rekommenderar att en luftrenare ska klara 4,8 luftbyten varje timme för att säkerställa kontinuerlig ren luft i ett rum.

Med hjälp av Blueair-appen kan du styra luftrenaren och göra olika inställningar anpassade för dina behov. DustMagnet kan även styras med Amazon Alexa och Google Home.

DustMagnet finns att köpa nu på blueair.com

Åsa Warme Hallén
(f. 1972): Hamnade år 1995 av en slump på tidningen Elektronikvälden (som sedan bytte namn till Ljud & Bild). Fram till 2013, då hon valde att prova sina vingar på annat håll, hade hon varit projektledare, journalist och redaktionschef. Sedan mars 2021 är hon tillbaka på frilansbasis. Åsa skriver främst om användningsbara prylar som gör livet roligare. Hon ser eventuellt saker och ting från ett litet annat perspektiv än sina kollegor.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prisvärd airfryer med fönster

Små kylskåp och frysar från Miele

Vidareutvecklad espressomaskin

Hantera altandörren via Matter

Webers flaggskeppsgrillar blir smarta

Pizzaugn med roterande sten

Dubbla korgar ger fler möjligheter

Uppkopplad ölbryggare för det smarta hemmet

Robotgräsklippare med cylinder

Tado uppgraderas till senaste standard

Koda 2 Max är Oonis största och mest avancerade pizzaugn hittills

Matter version 1.3

Rulla till toppen