TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Renare hem trots mindre städning

Att städa är trendigt! Det påstår i alla fall Blueair som nu erbjuder ett hjälpmedel för alla som vill vara trendiga men ändå göra det enkelt för sig.

forfatter
Publicerad 2022-03-11 - 07:30

De senaste årens pandemi har bidragit till att vi tillbringat mer tid hemma och därmed verkligen sett hur dammet snabbt samlar sig trots att det nyss städades.

DustMagnet från Blueair är utvecklad, att likt en magnet, dra till sig luftburna dammpartiklar innan de hinner lägga sig på ytor och golv vilket då medför att du inte behöver damma eller dammsuga fullt lika ofta, för även om det påstås vara trendigt med städning finns det kanske roligare saker att göra.

Enligt Blueair inaktiverar DustMagnet tack vare Blueairs HEPASilent-teknologi bakterier och virus och påstås ta bort 99,97 procent av luftburna partiklar ner till 0,1 mikron från luften såsom allergener, pollen, mögel, partiklar från husdjur och mikroplaster. Vidare säger de att det aktiva kolet i DustMagnet-filtret tar bort obehagliga hushållslukter och rök. Med en kombination av elektrostatisk och mekanisk filtrering kan Blueairs HEPASilent-filtreringsteknik använda mindre täta filter än traditionella luftrenare vilket påstås betyda att DustMagnet kan producera mer ren luft, tystare och med låg energiförbrukning (mindre än en glödlampa).

Blueair DustMagnet
Foto: Blueair

Är tänkt att fungera som en möbel

För att kunna trolla bort luftrenaren så gott det går i ett vanligt hem har man, enligt Blueair designat den som en snygg skandinavisk möbel där ovansidan fungerar som en avlastningsyta och DustMagnet kan därmed användas som ett sideboard i vardagsrummet eller ett sängbord, utan att skämmas för sig.

Blueair DustMagnet finns i två storlekar

Du kan välja mellan två olika storlekar beroende på ditt rums storlek. 5240i som rengör rum på cirka 20-48 kvadratmeter och 5440i som är avsedd för rum mellan 33 och 79 kvadratmeter. För en snabbare rengöring kan DustMagnet användas i mindre rum och Blueair rekommenderar att en luftrenare ska klara 4,8 luftbyten varje timme för att säkerställa kontinuerlig ren luft i ett rum.

Med hjälp av Blueair-appen kan du styra luftrenaren och göra olika inställningar anpassade för dina behov. DustMagnet kan även styras med Amazon Alexa och Google Home.

DustMagnet finns att köpa nu på blueair.com

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Smarta hem: Godare kaffe med smart maskin Teknikintresserade kaffedrickare bör definitivt överväga att skaffa en smart kaffemaskin. Smartare kaffe är bättre kaffe.
Robotgräsklippare nästa för Segway En perfekt klippt gräsmatta utan anpassad kanttråd utlovas
Smart hjälpreda för hemmaodlaren Njut av färska nyplockade grönsaker året runt tack vare smart appstyrd inomhusträdgård.
Praktisk laddare och stativ till hemmakontoret Laddar mobilen och öronpropparna och håller ordning på hörlurarna.
Guds gåva till hemmet? 2015 blev robotdammsugaren årets julklapp och från att ha varit en produkt som främst lockat teknikintresserade är nu robotdamssugaren något som finns i många hem.
Hej, Sonos! Spela för mig! I juni är Sonos klara med en egen röststyrning. Ännu så länge utan Tidal och Spotify.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend