Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Airam SmartHome snart i svenska hem

Finska belysningsföretaget Airam lanserar nu smart belysning och säkerhetsprodukter för hemmet

Av / 2023-09-20 - 13:00
Airam SmartHome snart i svenska hem

Företaget är marknadsledande inom belysning i Finland, och kända för sina professionella produkter i Skandinavien. Och de har spenderat flera åt med att bygga upp ett sortiment av smarta lampor, led-ljusslingor, dekorativa lampor och säkerhetsprodukter. Men här är de nog okända för de flesta konsumenter. Det kanske det blir ändring på nu när de lanserar sortimentet i Skandinavien.

Produkterna behöver ingen egen hub utan ansluts till det vanliga trådlösa nätverket. De har naturligtvis en smartmobil-app, men kan även röststyras med Amazon Alexa och Google Assistant, samt Apple Siri-genvägar.

Här är några exempel på de nya produkterna.

Foto: Airam

Airam SmartHome CCT RGB

En standard-glödlampa med RGB-färger med ljustemperatur på 2700-6500K. Eftersom de kommer ihåg senaste inställningen kan man använda den vanliga ljusströmbrytaren. Rek pris 125 kr. Mer info.

Foto: Airam

Airam SmartHome Smart D220 827-865 400lm E27 CL

En designlampa som gärna får synas. I övrigt samma ljustemperatur och funktioner som ovanstående standardlampa. Rek pris 565 kr. Mer info.

Foto: Airam

Airam SmartHome LED Strip 12V

Perfekt för effektbelysning. För ovanlighetens skull är det bara att ansluta den till ett vanligt uttag. Ljusslingorna finns i olika längder och kan kopplas samman med 1 meters förlängningskablar. Rek pris 289 kr. Mer info.

Foto: Airam

Airam SmartHome säsongsljus 24m/240L varmvitt/färgblandning

För den som vara ute i tid till julsäsongen har de även ljusslingor för altanen eller balkongen. Man kan schemalägga belysningen med appen, eller välja ljuslägen med styrenheten. Rek pris 570 kr. Mer info.

Foto: Airam

Airam SmartHome Kamera IP65

En utomhuskamera med rörelsedetektor och människoigenkänning. Den har även tvåvägsljud så man kan prata med folk genom appen. Laddningsbart batteri, Sd-kortplats, molnlagring och nattläge. Rek pris 1610 kr. Mer info.

Foto: Airam

Airam SmartHome Stickkontakt IP20

Styr osmarta apparater med en intelligen stickkontakt som kontrolleras av appen. För inomhusbruk (finns även utomhusversion), har en timerfunktion och mäter dessutom elförbrukningen. Rek pris 169 kr. Mer info.

 

Läs också:

4 smarta spotlights för trädgården

En explosion av färger

Med smarta trädgårdsspotlights byter din trädgård personlighet när det blir mörkt

Läs hela testet
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Roborock Qrevo S rengör sig själv

Lättinstallerat smart lås från Aqara

Autentisk pizza på mindre utrymme

Bertazzoni patenterar Air-Tec

Smarta husdjursprodukter från Philips

Kylfrys med 438 färgkombinationer

Färgrik musik från Wiz

Husqvarnas robotgräsklippare får solcellsladdning

Dubbel airfryer i kompakt format

Enklare liv med Yales smarta kodhantag

Prisvärd airfryer med fönster

Små kylskåp och frysar från Miele

Rulla till toppen