TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Skype i mobiltelefonen

Efter ett års spekulationer på nätet är det nu klart. Skype släpper en version av sitt IP-telefoniprogram som fungerar i en mängd mobiltelefoner.

forfatter
Publicerad 2008-04-25 - 08:36

Skype MobileTidigare har man bara kunnat använda det populära IP-telefoniprogrammet Skype i vissa utvalda modeller av mobiltelefoner och internetterminaler. Bland annat lanserade mobiloperatören Tre nyligen en Skypephone.  I diskussionsgrupperna på nätet har det länge spekulerats i hur man skulle kunna få det att fungera i vilken mobil som helst och hur länge det egentligen skulle dröja innan Skype själva släppte ett sådant program. Under tiden har andra aktörer släppt program som kan koppla upp sig till chattprogram och Skype, bland annat Fring.
Skype MobileMen nu är det alltså dags, Skype släpper en programvara som fungerar i ett 50-tal modeller från Motorola, Nokia, Samsung och Sony Ericsson. Den innehåller funktioner för att se om kontakterna är online, chatta med dem, ta emot samtal från dem samt SkypeIn-samtal från vanliga telefoner. Att ringa Skype-till-Skype samtal och ringa ut på vanliga telefonnätet fungerar i Sverige men inledningsvis bara i sex andra länder.
Det rör sig än så länge om en Beta-version, det vill säga en tidig version av programmet som fortfarande kan innehålla fel. Men det går bra att ladda ner programmet redan nu om man är sugen på att testa.
På www.skype.com kan man se vilka modeller som stöds och hur man gör för att installera. Vet man om att den egna mobilen fungerar kan man installera direkt genom att knappa in www.skype.com/m i mobilens webbläsare.
Notera att Skype använder datatrafik vilket kan bli dyrt om man inte har ett abonnemang med fast kostnad för det. Utomlands bör man inte använda Skype i mobilen då datatrafiken är gräsligt dyr.

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend