TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Skandinaviens häftigaste biograf

I dag öppnar SF:s premiärbiograf Rigoletto i Stockholm efter en genomgripande renovering.

forfatter
Publicerad 2012-04-27 - 11:22

Rigoletto öppnade första gången 1939 och har fungerat som en premiärbiograf med röda mattan- och kändisreportage i tidningarna efter varje storfilmspremiär.

Den nya biografen har 4 salonger med sammanlagt 937 nya säten som har klart förbättrad sittkomfort. Bättre benutrymme och en brantare lutning på salongen gör att även en kortväxt besökare har fri sikt.

Stiligt värre i foajén.

Huvudsalongen har fått en ny VIP-salong med 187 exklusiva stolar och en tillhörande lounge, där biobesökarna kan slappna av med ett glas champagne eller en öl. 18-årsgräns gäller för loungen. I VIP-biljetten ingår dessutom popcorn och läsk. De nya toaletterna påminner närmast om ett 5-stjärnigt lyxhotell!

Kanske viktigare för bioupplevelsen är de genomgripande förbättringarna av bilden och ljudet. Den stora salongen får en 4K-digitalprojektor Upplösningen blir dubbelt så hög som de vanliga HD-projektorerna. För att utnyttja den enorma upplösningen krävs naturligtvis att filmerna spelas in i 4K.

Hela biografen har helrenoverats.

På en förhandsvisning fick vi se en 4K-trailer från julens toppfilm Peter Jacksons ”The Hobbit”. Både bilden och ljudspåret från trailern gav mersmak. Har du möjlighet så se den filmen i 4K på Rigoletto!

I den mindre salong 4 visades en trailer i 3D för Ridley Scotts ”Prometeus”, En Alien-thriller som kommer i juni. 3D-effekterna gav känslan att det här är nästa Avatar.
Det lika viktiga filmljudet har uppgraderat till senaste standarden: helt nya fullt digitala system i de mindre salongerna och en uppgradering i huvudsalongen.

Intrycket är att det blir ett klar högupplöst ljud med förbättrat suroundljud oberoende av vad du sitter i salongen. Ljudspåret på ”The Hobbit” och ”Prometeus” visar på ett lågbastryck med större punch från 4 stycken 18-tumsbasar i huvudsalongen och att det gick att spela oerhört högt utan distorsion i de mindre salongerna.

Här kan filmupplevelsen bli ett oförglömligt minne.

Det nya i biokonceptet är Bistro Rigoletto med anslutning till biograf foajén
Resturangen håller öppet från tidig morgon klockan två på natten och är öppen både för biobesökare och vanliga gäster. Här erbjuds en helkväll med både mat och dryck och en High Class-bioupplevelse.

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend