TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

SED-skärmarna från Canon och Toshiba försenas

Lanseringen av de uppseendeväckande fina skärmarna med SED-teknik blir försenad. Canon och Toshiba sägs ha haft planer om att tillverka tillräckligt många skärmar för en lansering mot slutet av 2007. Nu talas det i stället om 2008.

forfatter
Publicerad 2007-05-29 - 16:22

Anledningen sägs vara höga produktionskostnader. Canon och Toshiba har insett samma sak som alla andra, nämligen att viljan att betala mycket pengar för en flatskärm har blivit mindre. Och viljan att betala mycket mer för en SED-TV än för plasma blir allt mindre i takt med att priserna på plasmapaneler sjunker. SED-panelerna (Surface conduction Electron emitter Display) påstås ha en kontrast på 100 000:1 och en responstid under 1 millisekund. SED använder en teknik som påminner om det gamla bildrörets, fast med små ”elektronsändare” i stället för den stora elektronkanonen. Resultatet är skärmar med mycket hög kontrast, lägre strömförbrukning och en mycket bred synvinkel.

Marius


Senaste artiklar:

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend