SUPERERBJUDANDE PÅ LJUD & BILD. 30% DENNA VECKA! SE ERBJUDANDET HÄR!

Se vad du kan göra i nya Photoshop

De senaste uppdateringarna till Adobe Photoshop CC handlar om fler och mer användbara funktioner.

Det var länge sedan Photoshop bara var ett program för proffs. De senaste versionerna har blivit mycket enklare att använda eftersom flera av funktionerna kräver färre klickningar och mindre navigering i menyerna.

I den allra senaste versionen – CC 2015.5 – som går att ladda ner nu finns det ännu fler funktioner som är helt nya eller förbättrade.

En av de fräschaste är Content Aware som ger en möjlighet att rotera, flytta och förstora en bild, sedan räknar Photoshop ut vad som saknas och fyller i de vita områdena.

Photoshop_Content-Aware-Crop_1

(Foto: Adobe)
(Foto: Adobe)

En förbättring mot förra versionen av Content Aware, alltså.

Liquify är en annan funktion som har blivit smartare. Den uppskattas kanske mest av porträtt- och modefotografer, men har fått bättre ansiktsigenkänning. Så längde det finns två ögon, en näsa och en mun så går det att dra ut ansiktskonturerna nästan hur mycket som helst. Resultatet kan bli helt groteskt – eller kul, om du ska ge porträttet lite festliga effekter.

(Foto: Adobe)
(Foto: Adobe)

Det finns en mängd andra nya funktioner och förbättringar också, till exempel snabbare respons, bättre länkning till InDesign och andra Adobe-program, samt bättre maskering av element i bilderna. Att plocka ut detaljer ur bilderna eller skala bort konturer är till exempel enklare att göra helt exakt i den senaste versionen av Photoshop.

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.
Kommentera

Lämna ett svar

    Läs också

    AKM:s DAC-fabrik nedbrunnen, vilket lamslår tillverkarna i månader. Så reagerar hi-fi-branschen.
    Duon bakom The Rain får förnyat förtroende.
    Risken att bli lurad är större än chansen att göra ett klipp.
    Pop-prinsessan går i helt nya vägar – nu på Disney+.
    Nu är det bara tre veckor kvar tills vi ännu en gång kan skratta och mysa med charmiga Johanne & Co.
    Fujifilm GFX100 får 400 megapixlar.
    Light Speaker från svenska Transparent är inte som andra trådlösa högtalare.
    Enligt flera källor har Samsung inga planer på en Galaxy Note 21. Note-serien ska ersättas av Galaxy Z Fold 3.

    Aktuella erbjudanden

    Annons
    Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.