Nyheter

De senaste uppdateringarna till Adobe Photoshop CC handlar om fler och mer användbara funktioner.
Annons
Annons
forfatter

Det var länge sedan Photoshop bara var ett program för proffs. De senaste versionerna har blivit mycket enklare att använda eftersom flera av funktionerna kräver färre klickningar och mindre navigering i menyerna.

I den allra senaste versionen – CC 2015.5 – som går att ladda ner nu finns det ännu fler funktioner som är helt nya eller förbättrade.

En av de fräschaste är Content Aware som ger en möjlighet att rotera, flytta och förstora en bild, sedan räknar Photoshop ut vad som saknas och fyller i de vita områdena.

Photoshop_Content-Aware-Crop_1

(Foto: Adobe)
(Foto: Adobe)

En förbättring mot förra versionen av Content Aware, alltså.

Annons

Liquify är en annan funktion som har blivit smartare. Den uppskattas kanske mest av porträtt- och modefotografer, men har fått bättre ansiktsigenkänning. Så längde det finns två ögon, en näsa och en mun så går det att dra ut ansiktskonturerna nästan hur mycket som helst. Resultatet kan bli helt groteskt – eller kul, om du ska ge porträttet lite festliga effekter.

(Foto: Adobe)
(Foto: Adobe)

Det finns en mängd andra nya funktioner och förbättringar också, till exempel snabbare respons, bättre länkning till InDesign och andra Adobe-program, samt bättre maskering av element i bilderna. Att plocka ut detaljer ur bilderna eller skala bort konturer är till exempel enklare att göra helt exakt i den senaste versionen av Photoshop.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.
Annons
Annons

Läs också

Sony FE 14mm F1.8 GM.
Fujifilm XF 18mm F1.4 R LM WR.
Vackert och uppseendeväckande från Sony World Photography Awards 2021.
Canons nya generation skrivare har påfyllningsbara bläckbehållare.
475 kilometers räckvidd och ”kantig” komfort med plats för sju personer.
Sony FE 14mm F1.8 GM.
Känner du någon som gillar Lego-Mario? Nu får figuren sällskap av brorsan Luigi.
Samsungs nya tv-tjänst erbjuder direktsända tv-kanaler gratis.
Fitbit lanserar nu Luxe, ett snyggt och bekvämt aktivitetsarmband framtaget för att hjälpa dig ta så bra hand om din hälsa och ditt välbefinnande som möjligt.
Norska serien Welcome to Utmark: briljant svart komedi eller bara konstig?
Inget fastfasbatteri, men ändå en viktig modell.
Fujifilm XF 18mm F1.4 R LM WR.
Tack vare den största uppdateringen av Google Earth på många år är det nu möjligt att se miljontals satellitbilder från bl.a. NASA och Timelapse. Det visar årtionden av markanta förändringar i världen.
I dag är det tio år sedan världens största TV-serie hade premiär.
Där andra fuskar fram en 4K-bild från en HD-panel har Sony-projektorerna riktiga 4K-paneler. Nu kommer två viktiga modeller med den nya X1-processorn för högkvalitativ bildbehandling.
Den ser mycket större ut än den är, nya 4309 Studio Monitor.