TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Samsung släpper Galaxy S III Mini

forfatter
Publicerad 2012-10-12 - 09:44

JK Shin, chef för Samsung Mobile Communications, tror att det finns en europeisk efterfrågan på en mindre version av succén Galaxy S III.

En 4-tumsversion av telefonen, som i övrigt har ungefär samma specifikationer som originalet, skulle göra den mer snarlik iPhone 5 och passa kunder som tycker att 4,8-tumsskärmen är lite väl klumpig.

Sedan kan man ju alltid fråga sig om det inte är just den stora skärmen som gjort Galaxy S III till en sådan stor framgång. Å andra sidan kan ju Apples betydligt högre pris på iPhone 5 innebära att en S III Mini kan bli minst lika populär i Europa. Särskilt eftersom den inte kommer att kosta mer än 3500 kronor.

GALAXY SIII mini Product Image(4)

Operativsystemet är senaste versionen av Android, alltså Jelly Bean 4.1. Telefonens storlek innebär att batteriet har något mindre kapacitet, 1500 mAh mot 2100 mAh. Även processorn är något nedbantad, dubbelkärnig 1,0 GHz i stället för fyrkärnig 1,4 GHz.

samsung.se

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend