TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
HÖSTERBJUDANDE: 5 VECKOR FÖR 5 KR

Samsung satsar på smarta hem

Släpper hub för smartprylar samt mängder av tillbehör för Galaxy S8

forfatter
Publicerad 2017-03-30 - 16:03

Förutom att lansera den kommande Galaxy S8 visade Samsung också upp mängder av nya tjänster och relaterade produkter på gårdagens event.

Framför allt satsar man hårt på det smarta hemmet. Sedan tidigare har man sitt hemautomatiserings-system Smartthings, men nu avslöjade man hur man ska knyta ihop allting. För att ge konsumenterna ett hemmanätverk med bra täckning överallt, en förutsättning för det smarta hemmet, lanserar man knutpunkten Connect Home.

(Foto: Ljud & Bild)

Det är en trådlös router som ansluts till hemmets internetkabel och sedan kan man haka på fler enheter för att utöka täckningen överallt i hemmet. Nätverket kontrolleras av smartmobil-appen Smart Connect.  Men den har även en inbyggd Smartthings Hub så att man inte behöver köpa en sådan separat. Stöd finns för Zigbee och Z-Wave, populära standarder för hemautomatisering.

(Foto: Ljud & Bild)

Man visade också upp Dex som är ett sätt att använda mobilen som en stationär dator. Ungefär som Microsoft tidigare experimenterade med sina mobiler.

(Foto: Ljud & Bild)

Man sätter sin Galaxy S8 i en docka och ansluter skärm, tangentbord och mus. Sen dyker apparna upp på skärmen i skrivbordsvänligt format.

(Foto: Ljud & Bild)

Är man trött på sladdar kan Samsung Galaxy S8 faktiskt laddas trådlöst.

(Foto: Ljud & Bild)

Det kommer också en mängd intressanta skal till mobilen. Som detta för den som saknar sin Blackberry.

(Foto: Ljud & Bild)

Eller detta för dem som vill att mobilen ska se kul ut även när skalet är stängt.

(Foto: Ljud & Bild)

Nu kommer också de första ljudprodukterna under Samsung-märket efter att de köpte upp Harman.

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Följ Ljud & Bild