Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Samsung Galaxy S5 kommer 23:e februari

Samsungs nya flaggskepp lanseras i Barcelona på Mobile World Congress som går av stapeln i februari.

Av / 2014-01-21 - 22:58
Samsung Galaxy S5 kommer 23:e februari

Eldar Murtazin är något av en spåman när det handlar om att förutspå när nya smartmobiler släpps. Förra året prickade han rätt när han hävdade att Samsung skulle lansera Galaxy S4 den 14:e mars på ett stort pressmöte i New York, och nu hävdar han på Twitter att efterträdaren Galaxy S5 släpps den 23:e februari i Barcelona. Klockan 18:00, närmare bestämt.

Mobiltelefonen påstås kosta lika mycket som föregångaren när den kommer till butikerna i slutet av april. Galaxy S5 får precis de specifikationer som ryktena gjort gällande (5,25-tums Super AMOLED-skärm med 2560 x 1440-upplösning, Snapdragon 805-processor, Android 4.4 KitKat) och dessutom ska Samsung ha uppdaterat sitt så kallade TouchWiz-gränssnitt som nu påminner mer om Windows Phone 8 med dynamiska fält och som vi såg för första gången på Galaxy NotePRO-surfplattan på CES-mässan i Las Vegas.

Så här kan Samsungs nya TouchWiz-gränssnitt se ut.

touchwiz-02

Ljud & Bild är naturligtvis på plats på Mobile World Congress, så om ryktet från Eldar Murtazin skulle visa sig stämma rapporterar vi live om det från presentationen.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ljud & Bild
Rulla till toppen