TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Samsas med Samsung

Många produkter fick samsas om utrymmet på pressvisningen men Samsung gör sitt bästa för att låta de olika produkterna existera sida vid sida genom att låta dem kommunicera med varandra. Nyheter inom både LCD, Plasma, videokameror och Blu-ray var det här.

forfatter
Publicerad 2008-08-29 - 14:03


Samsung, som precis tog hem ett Bäst i Test med sin fyrtiotummare LE40A656 i nummer åtta av Bild och Ljud Hemma, lanserar som väntat ett gäng nya flatskärms-serier för oss filmälskare.
Plasma
Först och främst förlängs 6-serien med stora plasmamodeller på 50 och 58 tum. Vill man ha en lite uppgraderad plasma är det dock 7-serien som gäller. Nyheterna här är Samsungs nya medie- och ihopkopplingsfunktioner samt RSS-feeds direkt i TV:n. På bildkvalitetssidan är det en uppgradering till 100 Hz som är den stora nyheten. Här är det modeller på 50 och 63 tum som gäller.
LCD
7-serien finns även i LCD-version och det är där vi hittar de lite mindre skärmarna på 40, 46 och 52 tum.
Vill man ha något tunnare är det 8-serien som bör locka. Liknande prestanda som 7-serien och finns i samma storlekar. Däremot är de i jämförelse ungefär hälften så tjocka, med ett mått på 44,5 mm. Finfint om man vill hänga skärmen på väggen eller bara skryta lite.

                    8-serien är inte tunnast, men bra stilig likafullt.
Toppmodellerna finns i 9-serien och använder sig av lysdiodbaserad paneler för ett kontrastförhållande på 2 000 000:1. Självfallet bör sådana siffror alltid tas med en nypa salt men det ser onekligen bra ut. Dyrast är ofta bättre i TV-världen. 46 eller 55 tum är valet här.

                    Samsung 200 Hz
Samsung, precis som Sony, visade upp en 200 Hz LCD och, precis som Sony, kallade den för världens första. Enas kan vi göra om att båda tillverkarna i alla fall är tidigt ute.
Alla modeller kommer finnas tillgängliga på marknaden från och med oktober.
Blu-ray
Samsung kallar BD-P2500 för sin mest avancerade Blu-ray-spelare hittils. Det får vi väl verkligen hoppas för det vore tråkigt om de tog ett steg bakåt. Designmässigt matchar den Samsungs flatskärmar alldeles utmärkt vilket är en bra början. På insidan av denna femte generations BD-spelare sitter ett HQV-chip och självfallet stöd för ljudformat för Dolby Digital+, Dolby True HD och DTS-HD HRA – allting i 7.1-ljud (det finns till och med analog ut) om man har anläggningen för det. En fiffig finess är att spelaren automatiskt uppgraderar sig om den är Internetuppkopplad.

                    Samsung BD-P2500
Videokamera
Intressantast inom de thär området, åtminstone för våra kräsna läsare, är VP-HMX20 som spelar in i 1920×1080. Vi har testat de senaste generationerna HD-videokameror från alla stora tillverkare och det ska bli intressant att se hur Samsung står sig i en jämförelse. De utlovar intressanta funktioner såsom inspelning i 250 bilder per sekund för att kunna få till riktigt mjuk slow motion. Kul att filma ungens straffläggning i knatteligan med.

                    Samsung VP-HMX20
 
www.samsung.se

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend