Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Så byter du tillbaka till Google Maps i iOS6

Kartorna i iOS 6 var en besvikelse, men du kan faktiskt fortfarande använda Google Maps. Typ.

Skrivet av / 2012-09-23 - 18:41
Så byter du tillbaka till Google Maps i iOS6

En av nyheterna i iOS 6 är att Apple – av förklarliga skäl – kastat ut allt Google-relaterat. Youtube-appen är försvunnen (men Google har släppt en egen) och appen Kartor är numera inte Google Maps. Det är istället en egen app med kartdata från alla möjliga källor, bland annat Tomtom.


Tillber man hamburgare vid Odenplan?

Det dröjde inte länge innan användarna började hitta alla möjliga konstigheter i kartorna. Försvunna städer som Göteborg (se bilden ovan), städer ute i havet och saknade floder. Plus körbeskrivningar som tog konstiga vägar, inklusive till vårt eget kontor.

 

Förklaringen är kanske inte så skruvad som i denna video, utan troligare att Apple underskattat hur svårt det är att matcha data från många leverantörer exakt. Men tills de lyckats fixa det kan man så länge lägga tillbaka Google Maps. På sätt och vis. Man lägger helt enkelt en genväg till mobilversionen av Google Maps på sin hemskärm. Man får visserligen inte fullständig funktionalitet, men hellre det än att gå vilse.

Gör så här:

Öppna Safari och gå till maps.google.com. Godkänn att den får använda din nuvarande position.

Tryck på knappen i mitten och välj ”lägg till på hemskärmen”.
Döp till till något begripligt, typ ”Google Maps” och tryck ”Lägg till” uppe i högra hörnet.

Bingo, en användbar karta.

Fler skojiga misstag i Apple Maps hittar du på The Amazing iOS 6 Maps

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen