Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Windows 10 i sju varianter

Microsoft avslöjar alla utgåvor av kommande operativsystemet

Skrivet av / 2015-05-17 - 20:08
Windows 10 i sju varianter

Nu är det klart vilka olika varianter av operativsystemet som konsumenter och företag kommer att kunna välja mellan. De tre huvudversionerna är Windows 10 Home, Windows 10 Pro och Windows 10 Mobile.

Home-versionen är den som främst konsumenter kommer att köra på sina surfplattor, stationära och bärbara datorer. Den kommer bland annat innehålla assistenten Cortana, den nya webbläsaren Edge och Continuum som ska göra det lättare att växla mellan tangentbord plus mus och pekskärm.

https://www.youtube.com/watch?v=iH1D31YHsgY

Pro-versionen är avsedd för företag och lägger till funktioner för administration, säkerhet, support och mer avancerade molntjänster.

Windows 10 Mobile blir det nya namnet på Windows Phone och kommer fungera på mobiler och surfplattor. Den kommer kunna köra samma universella appar som på datorn, samt touch-versionen av Office.

Dessutom kommer varianter på dem, som mest handlar om licensiering. De är Windows 10 Enterprise, Windows 10 Education och Windows 10 Mobile Enterprise. Men även Windows 10 IoT Core för inbyggda enheter som bankomater.

Se mer om Windows 10 i videon.

https://www.youtube.com/watch?v=dSdJmeFMhkI

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Apple Vision Pro försenad

OnePlus 12 lanseringsdatum avslöjat?

Säkerhetsnivå: Nothing

Apple ger efter om SMS

Smidigare Apple-reseladdare

iMessage på Android

Är Humane AI Pin ett steg mot en framtid utan skärmar?

App Store-monopolet upphör

Iphone-attack utan försvar

Samsung satsar på AI

Batteritörstiga Apple-klockor

Nu får Sony Xperia 1 V Android 14

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen