TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Sommarens hetaste prylar – del 1

forfatter
Publicerad 2011-06-20 - 10:26

Njut av sommarens musik

Klipsch Image ONE

Pris: ca 1 500 kr
klipsch.se

Ingen sommar utan musik, och vad passar väl bättre än en hörlur från någon som kan en hel del om högtalare? Amerikanska Klipsch har hållit på med högtalare längre än de flesta. Så när de gör hörlurar är resultatet inget skräp. Image One är en medelstor hörlur som passar precis runt örat. Under de svarta kåporna skapas ljudet av 40-millimeters membran som rockar loss med besked. Lurarna är iPhone-vänliga också, med fjärrkontroll och mikrofon på sladden. Då kan man svara i telefon, säga att man är upptagen och sedan starta musiken igen.

Flexibelt tillbehör

Gorillapod SLR

Pris: ca 500 kr
www.focusnordic.se

Kamerastativen ser inte ut som de brukade göra. Gorillapod kan böjas och vridas så att man kan sätta kameran hur man vill. Hur skulle man annars kunna föreviga sig själv? Eller ta skarpa bilder med långa slutartider? Gorillapod finns i olika storlekar, detta är den minsta versionen för systemkameror. Den är bara 25 cm lång men de tre armarna kan böjas runt stolpar, klämmas fast i bordsskivor och ändras hur man vill. Så att man kan ta bilder där inget vanligt stativ hade fungerat. Ska man bara ha ett kameratillbehör så måste det bli ett Gorillapod-stativ!

Hitta rätt

Navigon Mobile Navigator


Pris: från 659 kr
www.navigon.com

Bilnavigering är kolossalt praktiskt. Med Navigon i mobilen hittar man inte bara till rätt adress, utan även till restaurangen som serverar favoritmaten. Navigering handlar om mer än att hitta rätt adress. På vägen behöver man fylla på bränsle, både i bilen och i passagerarna. Och då är GPS-navigering i mobilen en fullträff. Med Navigon Mobile Navigator har man alltid en personlig guide med sig, oavsett om man tar sig fram på cykel, till fots eller i bil. Den har dessutom stöd för Michelin-guiden och visar vägen i 3D och med bilder från tiotusentals intressepunkter. Finns till mobiler med Windows Mobile, Android och iOS.

För alla ändamål

Samsung NX100


Pris: ca 4 000 kr
www.samsung.se

Samsungs läckra hybridkamera är ett av sommarens bästa köp. NX100 har utbytbar optik och enkel skötsel och tar snygga bilder. De flesta systemkameror kostar mycket mer än NX100, men tar inte bättre bilder för det. Kameran kostar 4 000 kronor och ger mycket för pengarna: 14 megapixlar, ett utmärkt zoomobjektiv som täcker brännvidden 20–50 mm, HD-video och mycket mer. Tack vare ett smart gränssnitt är detta en systemkamera som alla kan ta bra bilder med. Finns i svart och vitt.

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend