TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Proffskrivaren Epson Stylus Photo R2880

Epson har lanserat R2880, A3-skrivaren som ska ersätta en av de bästa skrivare vi har testat.

forfatter
Publicerad 2008-05-26 - 20:45


Epson Stylus Photo R2880 ersätter R2400 och är tänkt för proffs och seriösa fotografer som vill ha hög utskriftskvalitet i både färg och svartvitt. Liksom Epsons proffsskrivare använder den det pigmenterade bläcket Ultracrome K3.
Bläcket med Vivid Magenta ska enligt Epson ge ett mycket större färgspektrum med upp till 85 procent av Pantoneskalan med åtta färgpatroner.
En ny drivrutin till R2880 ger fotografen bättre kontroll över graderingar i svart- och vittoner och Epson hävdar att man nu får samma kontroll som fotografer med mörkrumserfarenhet har haft genom att välja specifika papper och kemikalier. 
R2880 har en USB Pictbridge-port i fronten och två USB 2.0-portar på baksidan. Skrivaren stöder upp till A3+ med kantlösa utskrifter och har stöd för utskrift på CD och DVD, konstpapper, rullpapper och styva media som kartong.
Fakta:

Högsta kvalitet tack vare Epsons nya LUT teknik och Epson UltraChrome K3 bläck med Vivid Magenta
Nytt Epson Micro Piezo skrivarhuvud. En bläckavstötande beläggning på skrivarhuvudet förbättrar dropparnas placering vilket förbättrar utskriftskvaliteten.
Förbättrad drivrutin låter användaren skapa sina egna svart- och vittoner, liksom man tidigare kunnat göra i mörkrum.
Hållbara utskrifter på ett stort urval av medier.
Flexibel mediahantering med stöd för konstpapper, tjockt papper upp till 1,3 mm och CD/DVD utskrifter samt standard automatisk arkmatare.

Epson Stylus Photo R2880 lanseras i juni till ett pris på 8 990 kr.
Test av R2880 kommer i ett senare nummer av Bild & Ljud Hemma.
Epson Sverige

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend