Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Prisvärt från Audiovector

Av / 2012-09-10 - 09:44
Prisvärt från Audiovector

Om priset på lite drygt 10 000 kronor stämmer så kan Audiovector X3 Super blir en succé. Den har nämligen mycket gemensamt med den mer kostsamma Si-serien.

I X3 har Audiovector plockat bort allt som inte behövs och koncentrerat sig på att få ut det mesta av det som är viktigast: ljudet.

Högtalarna finns i svart och vitt och har en ny mellanregisterbas – två stycken, faktiskt – med sandwich-membran som är förstärkt med aluminium och som sitter i en gjuten korg av lättmetall.

I Super-modellen sitter Audiovectors Low Compression-diskant, och Signature-modellen har den mer påkostade Evotech Low Compression-varianten.

Audiovector hävdar att de lagt störst tonvikt vid en transparent ljudbild, en dynamisk bas och minimal kompression.

Super-modellen av den 100 cm höga X3 sträcker sig från 33 till 22 000 Hz och har 90 dB i känslighet. Signature-modellen når upp till 26 000 Hz.

Svenska importören Ljudtema har premiär för X3-serien på Arken-mässan i Göteborg. Även Ljud & Bild finns naturligtvis på plats på mässan som går av stapeln 15–16 september.

ljudtema.se

 

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen