TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Prisvärt från Audiovector

forfatter
Publicerad 2012-09-10 - 09:44

Om priset på lite drygt 10 000 kronor stämmer så kan Audiovector X3 Super blir en succé. Den har nämligen mycket gemensamt med den mer kostsamma Si-serien.

I X3 har Audiovector plockat bort allt som inte behövs och koncentrerat sig på att få ut det mesta av det som är viktigast: ljudet.

Högtalarna finns i svart och vitt och har en ny mellanregisterbas – två stycken, faktiskt – med sandwich-membran som är förstärkt med aluminium och som sitter i en gjuten korg av lättmetall.

I Super-modellen sitter Audiovectors Low Compression-diskant, och Signature-modellen har den mer påkostade Evotech Low Compression-varianten.

Audiovector hävdar att de lagt störst tonvikt vid en transparent ljudbild, en dynamisk bas och minimal kompression.

Super-modellen av den 100 cm höga X3 sträcker sig från 33 till 22 000 Hz och har 90 dB i känslighet. Signature-modellen når upp till 26 000 Hz.

Svenska importören Ljudtema har premiär för X3-serien på Arken-mässan i Göteborg. Även Ljud & Bild finns naturligtvis på plats på mässan som går av stapeln 15–16 september.

ljudtema.se

 

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend