Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Prisvärd NuForce-förstärkare

I sommar kommer den här lilla dyrgripen. NuForce DDA-100 är en 50-watts förstärkare med inbyggd digitalomvandlare.

Av / 2012-06-06 - 11:12
Prisvärd NuForce-förstärkare

NuForces lilla förstärkare är den svarta lilla lådan i mitten av bilden. För 500 euro får man en rad ingångar, inklusive USB-port så att man kan koppla in laptopen direkt. Den har dessutom vanliga optiska och koaxiala digitalingångar, men inga analoga ljudingångar.

Enligt NuForce har DDA-100 ytterst lite jitter och bör alltså passa bra till musik som är lagrade i förlustfria ljudformat, som har en upplösning och ljudkvalitet som överträffar vanliga MP3-filer.

Högtalarna bredvid förstärkaren heter Amphion Ion+ och kostar cirka 9 000 kronor/par. Är du nyfiken på dem så häng med i tidningen, vi är på gång med ett test!

kavena.se

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen