TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Porsche Cayenne får Burmester-ljud

Glöm inte att kryssa för Burmester-anläggningen när du beställer din nya Porsche Cayenne. Då blir det till och med roligt att sitta i bilen när det är kö.

forfatter
Publicerad 2010-03-09 - 09:25


Burmester har inte sysslat med bilstereo särskilt länge men ända sedan de gjorde ljudet till Bugatti Veyron så har de satsat seriöst på High End-ljud till bilkupéer. Porsche Panamera kan redan nu köpas med en grym stereo från Burmester och då är det ju bara naturligt att man ska kunna få samma fina ljud i sin SUV också.

Nya Cayenne kan levereras redan i maj, naturligtvis under förutsättning att du plitat ned din underskrift på ett kontrakt. I samma veva bör du ha kryssat för anläggningen från Burmester, för det räcker väl inte med att köpa den tyngsta lyx-jeepen – det måste låta bra också.

Åtminstone på insidan. Där kan passagerarna njuta av 16 högtalare som sitter noga utspridda för att spela musiken och som drivs av 16 förstärkare på sammanlagt 1000 watt. Burmester har spänt upp generösa 2400 kvadratcentimeter membranyta i kupén. Där subbasen, som drivs av en förstärkare som lämnar 300 watt, av naturliga skäl står för den största ytan.

Diskantelementen är inte vilka som helst utan banddiskanter av samma typ som man hittar i Burmesters High End-högtalare för hemmabruk, AMT (Air Motion Transformer).

Burmester har programmerat ett ljudläge som påstås vara optimerat för varje sittplats, och som även kompenserar för bakgrundsljudet från vägen, så att man ostört kan njuta av musiken.

www.porsche.se
 

Kommentarer

Subscribe
Notify of
1 Kommentar
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments

Hej. Jag har precis köpt en ny Mercedes A-klass Sedan 2020 årsmodell. Jag köpte det största ljudsystemet som fanns till modellen .Ljudet är absolut bra, men jag saknar djupbas och bastryck.Den bas som finns verkar komma från framsystemet och det spelar ju fullt förståeligt inte så mycket under 100hz. Dom enda inställning som finns är den dom kallar ¨Equalizer¨ där det endast går att justera Bas, Mellan och Diskant. Det finns en separat Subwoofer på 10 tum som enl spec ska få 120 watt att jobba med. Det finns ingen separat justering för just sub. Har någon mer lyssnat på… Read more »

Följ Ljud & Bild
Send this to a friend