TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Pioneer: Två Blu-ray-spelare med 3D

Det tog sin lilla tid, men Pioneer har äntligen lanserat Blu-ray-spelare som klarar 3D-film.

forfatter
Publicerad 2010-12-06 - 21:44

BDP-430 och BDP-LX54 stöder det nya 3D-formatet på Blu-ray som ger filmupplevelserna en extra dimension när de kopplas till en 3D-skärm eller projektor. Naturligast är att para ihop dem med en Pioneer-receiver av senaste snitt, för det är bara då man kan utnyttja jitter-reduktionen i HDMI-utgången. Allt för att ljudet ska bli bättre.

De båda spelarna har snarlika funktioner och specifikationer, fast BDP-LX54 utlovar lite bättre ljud eftersom den har ett bättre förstärkt chassi och ett stabilare drivverk som minimerar vibrationer. Dessutom har BDP-LX54 mer påkostade ljudkomponenter i analogdelen för att optimera ljudet. Detta har dock bara betydelse om man kopplar den till förstärkaren med analoga RCA-signalkablar.

Båda modellerna har nätverk som ger tillgång till extra material via BD-Live, kan streama video direkt från YouTube samt kan streama musik, video och bilder från en nätverksansluten dator. Det går att komplettera spelarna med extrautrustning som ger dem trådlöst nätverk.

iControlAV innebär att man kan använda en iPhone eller iPod Touch som fjärrkontroll med hjälp av en kostnadsfri app från iTunes.

BDP-430 kostar 3 000 kronor och BDP-LX54 4 800 kronor

www.pioneer.se

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend