TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Pentax K-x, spegelreflex med HD-video

Sugen på en röd spegelreflex? K-x finns även i svart, mörkblått och vitt och är den billigaste spegelreflexen som filmar HD-video hittills.

forfatter
Publicerad 2009-09-18 - 04:00


K-x ska dyka upp i butikerna under oktober och kostar 6 600 kronor. För de pengarna får man en 12,4-megapixlars CMOS-sensor med integrerad bildstabilisator, HD-video med 720p/24-upplösning och ett 18–55 mm-objektiv.

K-x ersätter K2000 som varit Pentax billigaste spegelreflexmodell, och designen påminner mycket om nykomlingens.

Kameran har en ljuskänslighet som sträcker sig från ISO 100 till svindlande 12 800, samt en 11-punkters autofokus med ansiktsigenkänning som klarar av 16 ansikten samtiden. Och tack vare en ny PRIME II-bildprocessorn fyrar den av bildserier med 4,7 bilder per sekund.

otografen får också flera kreativa filter som kan användas för att få fram fina effekter i bilderna. K-x har också en HDR-funktion (High Dynamic Range) som kan mixa ihop tonerna från tre olika bilder för att få fram fler detaljer i mörka och ljusa områden.

Skärmen har naturligtvis levande sökarbild och är 2,7 tum stor. Den markerar ansiktsfokus när ansiktsigenkänningen är aktiverad.

Kameran går på AA-litiumbatterier, som Pentax påstår räcker upp till 1900 bilder.

www.focustrading.se

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend