Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Panasonic-skärm med extrem upplösning

Här är världens skarpaste 20-tummare. Panasonics skärm har så kallad 4K-upplösning, alltså 3840 x 2160 pixlar. Det är ungefär 8 megapixlar – fyra gånger fler än din TV hemma…

Av / 2012-01-12 - 22:13
Panasonic-skärm med extrem upplösning

8,3 megapixlar fördelat på 20 tum ger en upplösning på förbluffande 216 punkter per tum, vilket gör panelen helt knivskarp. Oavsett vilket håll man tittar på.

Tack vare en tjocklek på 3,5 millimeter passar skärmen till bärbara datorer, och lär definitivt vara som klippt och skuren för bildbehandling eftersom kvaliteten på IPS-paneler och så extremt hög upplösning ger fotografer en detaljskärpa som saknar motstycke.

Panasonic har dock inte sagt någonting om när skärmen ska sättas i produktion.

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen