TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Ny(a) Sony-lur(ar)

forfatter
Publicerad 2012-08-31 - 13:57

Man kan till exempel välja MDR-1R, som är hifi-versionen. Eller MDR-1RBT som är en trådlös bluetooth-modell. Eller varför inte MDR-1RNC med digital brusreducering om man tillbringar mycket tid på resande fot.

Gemensamt för dem alla är slutna kåpor med 40-mm membran i så kallad Liquid Crystal Polymer Film som har ett frekvensregister från 4 till 80 000 Hz.


MDR-1RNC sägs dämpa oväsen utifrån med så mycket som 99,7 procent. Allt görs med hjälp av små mikrofoner på kåpornas utsida som fångar upp alla ljud och skickar dem till en processor som sedan korrigerar ljudet på insidan av kåporna.


Bluetooth-versionen är trådlös och matas med ljudsignal från en smartmobil med bluetooth. Batteriet räcker till 30 timmars musik.

Hifi-versionen för hemmabruk heter MDR-1R. Den har 48 ohms impedans och 105 dB:s känslighet så att den även går att koppla in till bärbara spelare.


Alla modeller väger ungefär 240 gram och släpps i början av oktober.

Priser
MDR-1R: 2 100 kr
MDR-1RBT: 3 000 kr
MDR-1RNC: 3 500 kr

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend