TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Nya klassiska JBL-högtalare

De klassiska amerikanska studiomonitorerna från JBL är tillbaka. Redan i höst kan man beskåda och lyssna på fem av JBL:s urmodeller, fast i modern tappning. Men förhoppningsvis inte utan JBL:s klassiska karaktär.

forfatter
Publicerad 2010-09-04 - 07:18


Egentligen har väl JBL aldrig försvunnit från marknaden. De har bara givit japanerna exklusiva rättigheter till godsakerna i ett par år. Men efter ihärdigt tjat från leverantörer och kunder i Europa har JBL har fattat vinken. Därför kommer nu fem av de klassiska monitorerna hit om ett par veckor. Fortfarande med omisskännlig stil – och ett par av dem har till och med blå front.


Den största är Model 4365, med 15-tums bas och superdiskant samt ett rejält brett och rymligt mellanregisterhorn. Vi vet inte mycket annat om specifikationerna, annat än att den kan hamna kring 100 000 kronor.

Resten av modellerna är billigare, vilket innebär att högtalarserien hamnar mellan LS-serien och Array-serien. Men det återstår fortfarande att se om det är fler än riktiga JBL-fanatiker som vill köpa.

Model 4307 kan hamna kring 50 000 paret och har den klassiska, vita JBL-basen. Model 4319 har en annorlunda bestyckning, där sitter bland annat en superdiskant och ett mellanregister av aluminium.
 


Näst finast är Model 4429, som är lite större än de övriga och är utrustad med JBL:s nya horn, samt superdiskant. Priset är dock 90 000 kronor paret.
 
 

Marius


Senaste artiklar:

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend