TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Nya hybrider från Panasonic

Lumix G2 och G10 är Panasonics senaste hybridkameror. G2 har pekskärm och båda filmar HD-video.

forfatter
Publicerad 2010-03-08 - 19:21


De två nya Lumix G-modellerna med 12 megapixlar ser nästan precis ut som den utgående G1, som var den första hybridkameran med utbytbar optik precis som en spegelreflex, fast utan spegel.

Men precis som den nyare GH1 filmar nykomlingarna G2 och G10 HD-video, fast bara i 720p-kvalitet. Men så ska priserna vara lägre också.


Pekskärm
G10 är den enklaste modellen och spelar in 720p/30-video i Motion JPEG-format, med monoljud. Den har en ny bild- och videoprocessor som heter Venus Engine HD2 och levereras med ett nytt 14–42 mm-objektiv (f3,5–5,6) som till skillnad från Panasonics 14–45 mm-zoom är lättare och har infattning av plast i stället för metall.


 
 

Skillnaden mellan G10 – som är Panasonics billigaste hybridkamera – och G2 är främst funktioner och att G2 har en vrid- och vändbar pekskärm. Skärmen är 3 tum stor och har 460k-upplösning och kan användas för att ändra inställningar, välja fokuspunkt och bläddra bland bilder.


Fokusspårning

Väljer man G2-modellen får man också mikrofoningång för stereoljud, 720p/50-video i AVCHD Lite-format som klarar av att hålla uppe datahastigheten och ner filstorleken. G2 har även fokusspårning (AF Tracking) där en vald fokuspunkt kan följa rörliga motiv kontinuerligt. Även när man filmar video. G2 har dessutom en elektronisk sökare, med 1,4 miljoner punkter jämfört med G10:s 202 000.


Panasonic har också givit kamerorna något de kallas Intelligent Resolution Technology som analyserar konturer, textur och gradering och kompenserar för hög- och lågdager samtidigt som brus reduceras.


Panasonic meddelar att G2 och G10 släpps i slutet av maj respektive i början av juni, men nämner ingenting om priser.


www.panasonic.se
 

Senaste artiklar:

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend