Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Ny Mac Mini

Apple har uppgraderat den pyttelilla Mac Mini med större hårddisk och bättre grafikprestanda. Men priset har har gjort ett hopp i fel riktning.

Av / 2010-06-15 - 09:12
Ny Mac Mini


Mac Mini kommer i fortsättningen i två varianter. I den billigaste sitter en 2.4GHz Intel Core 2 Duo processor, 320 GB hårddisk och NVIDIA GeForce 320M grafikkort. Apple hävdar att det ger mycket bättre beräknings- och grafikprestanda, vilket vi inte betvivlar baserat på erfarenheter av senaste generationens iMac och 15-tums MacBook Pro.
Den kraftigare varianten är en Mac Mini med 2.66GHz Intel Core 2 Duo processor och två 500 GB hårddiskar, det vill säga 1 TeraByte. Det borde räcka en stund för att lagra musik, video och bilder på. Att använda denna variant av Mac Mini som trådlös medieserver är inget dumt alternativ.
Båda versionerna har HDMI-utgång på baksidan som kör full 1080p HD, en välkommen nyhet för alla som föredrar att ha en Mac Mini placerad bredvid TV:n i vardagsrummet.
De har även en SD-kortplats som man kan använda för att ladda över bilder från digitalkameran eller videokameran, fyra USB2-portar och en FireWire 800 port, digitala in- och utgångar samt en Mini DisplayPort för att koppa in bildskärmen.

Mac MIni som bara väger 1,37 kilo och mäter  19,7 x 19,7 x 3 cm kostar 7 995 kronor i den enklare konfigurationen och hela 11 395 kronor i om man vill ha den tuffaste med två hårddiskar.
Båda finns tillgängliga idag från Apple Store och Apple-butiker.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0
Rulla till toppen