TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Ny generation Leica

Här är X1, en helt ny digitalkamera från Leica, med 12,2-megapixlars CMOS-sensor och ett Elmarit 24 mm f2,8-objektiv.

forfatter
Publicerad 2009-09-10 - 08:31


 X1 är en helt ny och tämligen unik kamera från Leica med fast brännvidd. X1 har en 12,2-megapixlars CMOS-bildsensor i APS-C-storlek, vilket ger Leica-objektivet på 24 mm en brännvidd som motsvarar 36 mm i klassiskt 35-mm-format. Ljuskänsligheten är maximalt ISO 3200. Kameran har både en blixtsko med TTL-kontakt och en inbyggd blixt som hoppar upp när man behöver den.

De kompakta måtten 109 x 59 x 27 mm innebär att X1 är ungefär lika stor som en D-Lux 4. Kameran har bländar-, slutar- och programautomatik, spotmätning och 11-punkters autofokus med ansiktsigenkänning, seriefoto med 3 bilder i sekunden, samt lagrar bilderna i JPEG- och/eller DNG-format. Men den filmar inte video.

X1 kostar 18 000 kronor, inklusive objektivet med fast brännvidd. Det ingår licens för Adobe Photoshop Lightroom.

Det går också att köpa tillbehör, till exempel en optisk sökare med 35-mm utsnitt, ett läderetui, en större väska och ett separat handgrepp som skruvas fast på undersidan.

www.leica-camera.se

Senaste artiklar:

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend