TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Ny fullformats-Sony: Alpha 850

Sonys briljanta fullformatskamera A900 kommer nu i en billigare version – utan att väsentliga funktioner har försvunnit.

forfatter
Publicerad 2009-08-28 - 08:46


Alpha 850 ser precis ut som Alpha 900. Det enda som Sony har snålat in på är sökaren, som har 98 procents täckning i stället för 100, och hastigheten som sänkts från 5 bilder i sekunden till 3. Även priset har dock sänkts, till 27 000 kronor.

Dessutom har Sony lyft ut den trådlösa fjärrkontrollen för att låta dig spara pengar, och utrustning du kanske ändå inte använder.

Detta får A850 att verka som rena rama fyndet. Bildkvaliteten och alla andra funktioner är nämligen likadant som på A900. Här finns samma 24-megapixels Exmor CMOS-bildsensor med fullformat, två BIONZ-bildprocessorer och integrerad bildstabilisator.

I samma veva som Alpha 850 släpps ett nytt zoomobjektiv, 28–75 mm SAM, som också kommer att säljas i ett kit med Alpha 805, fast priset är ännu inte satt.

Kameran dyker upp i butikerna i slutet av september.

www.sony.se

 
 

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend