Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Nura Loop anpassar sig efter öronen

Här är öronpropparna du kan skräddarsy.

Av / 2019-05-16 - 11:27
Nura Loop anpassar sig efter öronen

Australiensiska Nura rörde upp himmel och jord med sina hörlurar, som skilde sig från alla andra genom att bland annat ha inbyggda öronproppar. Läs vårt test så förstår du vad vi menar. Nu har Nura tagit bort öronkåpan och gjort ett par trådlösa öronproppar. Resultatet är Nura Loop, som givetvis kan skryta med en unik funktion.

För övrigt spelar de i mer än 16 timmar på en laddning och i två timmar efter bara 10 minuters laddning. Men det är den adaptiva ljudanpassningen som är unik.

Pyttesmå mikrofoner på insidan registrerar hur akustiken är i innerörat (cochlea), sedan räknar en inbyggd processor snabbt ut frekvensavvikelser. Allt sker helt automatiskt och resultatet visas i Nura- app i mobilen.

Där kan man skapa en egen ljudprofil, vilket i teorin ska optimera ljudet för varje användare.

Hörlurarna har aktiv brusreducering – som kan stängas av – och styrs genom lätta beröringar med fingret på en av öronpropparna.

Nura Loop använder Bluetooth 5.0, men kan även anslutas med kabel. Öronpropparna går att köpa nu och kostar ungefär 2 300 kronor på Nuras hemsida. Är du snabb så får du 30 procents rabatt!

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marshall rockar vidare

Löjligt billigt från HiFiMAN

B&O Atelier Edition i norrskensfärger

Topplista: Hörlurar och öronproppar till påskledigheten

Hjälp hörseln med AirPods Pro

Lycka till med att köpa dessa

De bästa öronproppaena får en efterträdare

Skullcandy: GROM-ljud för små barns öron

Ännu bättre Accentum från Sennheiser

Förstärkare från HiFiMAN

Beyerdynamic firar 100 år med specialutgåva

Använd solen som kraftkälla

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen