Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Naim-omvandlare med iPod-ingång

Med tanke på alla digitala källor vi omger oss med är det inte så konstigt att D/A-omvandlare är så populära. Här kommer en modell från Naim, naturligtvis försedd med den obligatoriska iPod-ingången.

Av / 2009-08-28 - 08:48
Naim-omvandlare med iPod-ingång


D/A-omvandlaren i Naims nya XS-modell med eloxerad aluminiumfront ska enligt Naim själva vara så gott som befriad från jitter. Digitala orenheter som beror på tidsfel i den digitala signalen påstås vara marginella.

Den digitala signalen passerar ett internminne och klockas sedan om innan den går vidare till digital-till-analog-omvandlingen, allt för att reducera jitter till ett minimum.
 
D/A-omvandlaren har fyra optiska digitalingångar (Toslink), två koaxiala (RCA) och ett par extra med BNC-kontakter, alltså sammanlagt åtta ingångar. Plus en USB-port på fronten och en på baksidan för iPodar och andra MP3-spelare.

Naim har samarbetat med Apple för att kunna hämta ut digitalsignalen direkt från iPodens processor, så att all signalbehandling görs inuti Naims omvandlare i stället. Som för övrigt kan ta emot digitalsignaler med upp till 24 bitar och 768 kHz.

Precis som de flesta av Naims apparater kan omvandlaren användas tillsammans med Naims olika strömförsörjningar, helt efter egna preferenser – och budget.

D/A-omvandlaren påstås vara på väg redan i september och kostar ungefär 2 000 pund, alltså närmare 23 000 kronor.

www.naim-audio.se
 

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen