Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Xiaomi utökar sortimentet av wearables

Lanserar Smart Band 8 och Watch 2 Pro i Sverige.

Av / 2023-09-27 - 15:09
Xiaomi utökar sortimentet av wearables

Igår lanserade kinesiska Xiaomi två nya mobiltelefoner vid en presskonferens i Berlin. Men Xiaomi har även andra nya produkter på programmet, och företaget utökar sitt sortiment av hälsorelaterade produkter. Nämligen med Xiaomi Smart Band 8 och Xiaomi Watch 2 Pro.

Dessa produkter är framtagna för att hjälpa användare att förbättra sin personliga hälsa och övervaka sin fysiska prestation med hjälp av avancerad teknik, skriver Xiaomi i ett pressmeddelande.

Läs också Nya Xiaomi 13T-serien Överger Snapdragon-processorn, får 144 Hz skärm och nya Leica-kameror samt lägre pris.

Xiaomi Watch 2 Pro

Den nya smartklockan drivs av Googles Wear OS och ger användarna tillgång till en rad appar, inklusive Google Wallet, Google Maps och Google Assistant. Klockan är utrustad med Snapdragon W5+ Gen 1 och använder satellitnavigering med dubbel bandbredd för mer exakt mätning av aktiviteter som löpning och fitness.

Med över 150 sportinställningar ska Xiaomi Watch 2 Pro ge användarna omfattande data om deras träningspass, dagliga resultat och sömnkvalitet. Klockan är konstruerad med en robust boett i rostfritt stål och finns tillgänglig med läder- eller fluoro-gummi armband. Skärmen är en 1,43-tums AMOLED-skärm och klockan har en vridbar krona med en genvägsknapp. Xiaomi Watch 2 Pro förväntas finnas tillgänglig senare i höst till ett rekommenderat pris på 2 990 kronor.

Xiaomi Watch 2 Pro
(Foto: Xiaomi)

Xiaomi Smart Band 8

Träningsarmbandet erbjuder över 150 sportinställningar, inklusive ett ”Pebble Mode” för löpare som vill ha detaljerad information om sin löpstil och form. Smart Band 8 kan mäta syresättning och hjärtfrekvens under hela dagen, övervaka sömn och till och med hjälpa till att hålla reda på menstruationscykeln, försäkrar den kinesiska tillverkaren.

Med ett uppgraderat 190 mAh-batteri kan användarna njuta av upp till 16 dagars användning på en enda laddning, och den nya snabbladdningsfunktionen ska kunna ladda armbandet på bara en timme.

Xiaomi Smart Band 8

(Foto: Xiaomi)Smart Band 8 har en 1,62-tums AMOLED-skärm som skyddas av Gorilla Glass 3 och en metallram med NVCM-beläggning. Det finns över 200 förinställda urtavlor och utbytbara armband, inklusive läder, rutigt, dubbelvirat och rostfritt stål. Xiaomi Smart Band 8 förväntas bli tillgänglig senare i höst till ett rekommenderat pris på 549 kronor.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Xiaomi släpper Flip-konkurrent

Google själva ligger bakom enorm läcka

HMD Skyline oväntat cool mobil

Youtube hittar låten du nynnar på

Nästa Sony-mobil kan sakna viktig kamerafunktion

OnePlus redo för en kall sommar med heta produkter

Läcka om Google Pixel 9

Slut på ensamrätt för Apple Pay

Flytta fotona från Google till iCloud

Apple Vision Pro-försäljningen i USA är praktiskt taget "död"

Äntligen hastighet i Google Maps

Samsung gör nya och bättre vikbara med AI

Rulla till toppen