Search
Generic filters

Windows 10 i sju varianter

Microsoft avslöjar alla utgåvor av kommande operativsystemet

Nu är det klart vilka olika varianter av operativsystemet som konsumenter och företag kommer att kunna välja mellan. De tre huvudversionerna är Windows 10 Home, Windows 10 Pro och Windows 10 Mobile.

Home-versionen är den som främst konsumenter kommer att köra på sina surfplattor, stationära och bärbara datorer. Den kommer bland annat innehålla assistenten Cortana, den nya webbläsaren Edge och Continuum som ska göra det lättare att växla mellan tangentbord plus mus och pekskärm.

Pro-versionen är avsedd för företag och lägger till funktioner för administration, säkerhet, support och mer avancerade molntjänster.

Windows 10 Mobile blir det nya namnet på Windows Phone och kommer fungera på mobiler och surfplattor. Den kommer kunna köra samma universella appar som på datorn, samt touch-versionen av Office.

Dessutom kommer varianter på dem, som mest handlar om licensiering. De är Windows 10 Enterprise, Windows 10 Education och Windows 10 Mobile Enterprise. Men även Windows 10 IoT Core för inbyggda enheter som bankomater.

Se mer om Windows 10 i videon.

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Nya Omen-tillbehör med Warp Wireless-teknik.
  Amazon-ägda Ring har lanserat Always Home Cam som har en helt unik funktion: Den är en flygande minidrönare som flyger runt och håller koll på ditt hem.
  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.
  Blir Canons billigaste pro-videokamera.
  Påstås förbättra ljudet rejält med ny MAT-teknik.
  Det enda som är snabbare än Ludicrous är Plaid ...

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  HP Sprocket Select

  Riktpris: 1500 kr En oemotståndlig, onödig produkt

  Ring Video Doorbell 3

  Riktpris: 2000 kr Portvakten för det smarta hemmet

  Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV-HE003T

  Riktpris: 21000 kr En stor själ i en liten kropp

  Tre chromebooks

  Riktpris: kr Snabba, lätta – och utan krångel
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.