Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Ungdomlig mellanklassmobil till bra pris

OnePlus släpper ny prisvärd mobil och en uppgradering av de prisbelönta propparna Nord Buds

Av / 2023-04-04 - 15:46
Ungdomlig mellanklassmobil till bra pris

OnePlus har länge haft som mål att leverera mobiler till en vettig peng, och deras toppmodeller har ofta lyckats infria det löftet. Än mer plånboksvänliga är deras Nord-serie för de som inte nödvändigtvis måste ha det allra senaste och eller snabbaste. När vi testade OnePlus Nord CE 2 5G var vi mycket riktigt väldigt nöjda. Nu skruvar de upp ambitionerna ett snäpp till med OnePlus Nord CE 3 5G.

Vi är stolta över att introducera OnePlus Nord CE 3 Lite 5G eftersom den kommer med många nyheter för varumärket och ger klassens bästa funktioner och upplevelser för användarna. Tillsammans med OnePlus Nord Buds 2 är vi övertygade om att dessa nya erbjudanden kan leverera OnePlus-avancerad teknologi till globala användare och i hög grad förbättra deras digitala liv, säger Kinder Liu, VD och COO för OnePlus.

Oneplus Nord CE 3 Lite (Foto: OnePlus)

Den nya mobilen ser ut att vara uppgraderad över hela linjen. Den tveksamma MediaTek-processorn är ersatt av den vanligare Snapdragon 695, kamerans upplösning är uppgraderad från 64 megapixel till 108, och batteriet har fått 10 procent större kapacitet. Detta ska ge mobilen den ”fast and smooth”-upplevelse som OnePlus använder för att beskriva Nord-modellerna.

Det ska komma väl till pass för att spela på den 6,72 tum stora FHD-skärmen. Den har även en 120 Hz adaptiv skärmfrekvens, vilket gör att spelen ska flyta jämnt, medan den kan dra ner på uppdateringen för att spara ström när det inte behövs.

En annorlunda finess är att den använder sig av det 128 gigabyte stora lagringsutrymmet för att utöka de 8 gigabyten minne med ytterligare 8 gigabyte virtuellt minne. Standard i Windows på datorn, men knappast i mobiler.

Oneplus Nord CE 3 Lite (Foto: OnePlus)

Något vi inte var så nöjda med i föregångaren var ljudet, där vår recensent konstaterade att avsaknaden av stereohögtalare gjorde underhållning tristare. Det måste OnePlus ha hållit med om, för den nya modellen har stereohögtalare, och dessutom en boost-funktion som ger högre volym när det behövs.

Detta är den första OnePlus-mobilen med en 108 megapixels kamera. Förutom att erbjuda fler detaljer i bilderna kan man använda den för ”digital zoom” och helt enkelt skära ut mitten av bilden utan att förlora några detaljer.

Pris och tillgänglighet

OnePlus Nord CE 3 Lite 5G finns i färgerna Pastel Lime och Chromatic Grey och levereras med 8 GB minne och 128 GB lagring för 3 990 kronor. De börjar säljas den 20 april.

Oneplus Nord Buds 2 (Foto: OnePlus)

OnePlus Nord Buds 2

När vi testade den föregående modellen OnePlus Nord Buds blev vi så imponerade över ljudet att vi tilldelade dem en ”Särskilt rekommenderad” utmärkelse. Vår recensent menade att OnePlus hade spenderat pengarna på det viktiga, ljudet, i stället för finesser.

De saknade därmed bland annat brusreducering, något vi absolut inte förväntar oss i prisklassen. Den nya modellen har faktiskt fått aktiv brusreducering som sägs dra ner oväsen med 25dB. Dessutom har den fått equalizer, något vi också efterfrågade, dessutom Dolby Atmos-teknik, samt Dirac Audio Tuner.

Alla dessa saker är sådant bara brukar se i mer påkostade proppar. Hur sjutton OnePlus har lyckats stoppa in allt detta och sedan sänkt priset är ett mysterium. Vi hoppas att det inte har gått ut över ljudet. Angående det säger OnePlus att de nu stoppat in ett 12,4 mm element för bättre bas, något vi inte ens saknade förra gången.

OnePlus Nord Buds 2 har ett rekommenderat pris på 790 kronor.

Läs också:

OnePlus Nord CE 2 5G

Från mellersta hyllan

OnePlus Nord CE 2 5G är en utmärkt mobiltelefon som ger en hel del för pengarna. Men förvänta dig inte mer än vad du betalar för.

Läs hela testet

OnePlus Nord Buds

Lysande ljud för pengarna

Med Nord Buds har OnePlus undvikit extrafunktioner och använt pengarna där det behövs mest: nämligen på ljudet.

Läs hela testet
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Xiaomi släpper Flip-konkurrent

Google själva ligger bakom enorm läcka

HMD Skyline oväntat cool mobil

Youtube hittar låten du nynnar på

Nästa Sony-mobil kan sakna viktig kamerafunktion

OnePlus redo för en kall sommar med heta produkter

Läcka om Google Pixel 9

Slut på ensamrätt för Apple Pay

Flytta fotona från Google till iCloud

Apple Vision Pro-försäljningen i USA är praktiskt taget "död"

Äntligen hastighet i Google Maps

Samsung gör nya och bättre vikbara med AI

Rulla till toppen