TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Samsung lanserar Galaxy A53 5G och Galaxy A33 5G

forfatter
Publicerad 2022-03-17 - 19:39

Samsung Galaxy A53 och Samsung Galaxy A33 är de två nya smartphones som Samsung lanserade idag i samband med ett virtuellt Galaxy Unpacked-evenemang.

De två mobilerna har en rad specifikationer gemensamt – inklusive Gorilla Glass 5, 5 000 mAh batteri, 25W snabbladdningsstöd och IP67-certifiering – och de kommer även båda med Android 12 och Samsungs eget OneUI-gränssnitt i version 4.1.

Båda mobilerna är baserade på samma åttakärniga 5 nm Exynos 1280-processor från Samsung och givetvis kommer de med 5G. På båda modellerna kan det inbyggda lagringsutrymmet utökas med upp till 1 TB med hjälp av microSD-kort.

Samsung Galaxy A33 5G

Den billigaste modellen kommer även med en 6,4″ Super AMOLED-skärm med FHD+-upplösning och en uppdateringsfrekvens på 90 Hz, precis som mobilen har en trippelkamera med resp. 48 Mp vidvinkel, 8 Mp ultravidvinkel och 5 Mp makrosensor.

Galaxy A53 5G Glaxy A33 5G
Både Samsung Galaxy A33 och Samsung Galaxy A53 har trippelkamera med vidvinkel, ultravinkel och makroobjektiv. Dessutom finns en dedikerad djupmätare. (Foto: Samsung)

Dessutom finns en dedikerad djupsensor på 2 Mp. Den främre kameran är på 13 Mp.

Samsung Galaxy A53 5G

Den stora modellen (som för övrigt är en efterföljare till Galaxy A52 5G, som vi testade förra året) har en 64 Mp OIS-kamera samt 12 Mp ultravidvinkel och 5 Mp makro. Även här hittar vi en dedikerad djupsensor på 2 Mp, medan frontkameran är på hela 32 Mp.

Super AMOLED-skärmen mäter 6,5 tum och kommer med 120 Hz uppdateringsfrekvens och FHD+-upplösning.

Mobilen har även stöd för Wi-Fi 6.

Pris och tillgänglighet

Både Samsung Galaxy A33 och Galaxy A53 kommer att finnas tillgängliga på utvalda marknader i april.

11 Product Image Galaxy A53 5G Glaxy A33 5G
Samsung garanterar att båda nya Galaxy-modellerna kommer att få fyra generationer av One UI och Android OS-uppgraderingar och upp till fem års säkerhetsuppdateringar. (Foto: Samsung)

Galaxy A33 kommer med 6 GB RAM och 128 GB inbyggt lagringsutrymme till ett rekommenderat pris på 4 290 kronor.

Galaxy A53 finns med antingen 6 GB RAM och 128 GB inbyggt lagringsutrymme eller i en större variant med 8 GB RAM och 256 GB inbyggt lagringsutrymme. Det rekommenderade försäljningspriset för den minsta modellen blir 4 990 kronor.

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Bäst iPad Air hittills Apples senaste iPad Air gör nästan att iPad Pro får svårt att hävda sig som bästa surfplattan på marknaden. Tyvärr bygger skärmen fortfarande på gammal teknik.
En era är över 21 års iPod-historia har nått vägs ände. Apple tillverkar inga fler iPod Touch.
Sony lanserar ny toppmobil för entusiaster Den nya Android-mobilen satsar extra mycket på video och foto.
Bli en bättre golfspelare Garmin vill hjälpa dig toppa formen på golfbanan.
Så här testar du Nothings nya gränssnitt Nothing phone (1) kommer först i sommar, men intresserade kan prova det nya användargränssnittet för Android redan nu. Läs hur här.
Crouching tiger, hidden dragon OnePlus 10 Pro och Xiaomi 12 Pro kostar lika mycket och riktar sig mot samma användare. Här kan du läsa vilken av de två kinesiska mobilerna du ska köpa.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend