TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Samsung lanserar Galaxy A53 5G och Galaxy A33 5G

forfatter
Publicerad 2022-03-17 - 19:39

Samsung Galaxy A53 och Samsung Galaxy A33 är de två nya smartphones som Samsung lanserade idag i samband med ett virtuellt Galaxy Unpacked-evenemang.

De två mobilerna har en rad specifikationer gemensamt – inklusive Gorilla Glass 5, 5 000 mAh batteri, 25W snabbladdningsstöd och IP67-certifiering – och de kommer även båda med Android 12 och Samsungs eget OneUI-gränssnitt i version 4.1.

Båda mobilerna är baserade på samma åttakärniga 5 nm Exynos 1280-processor från Samsung och givetvis kommer de med 5G. På båda modellerna kan det inbyggda lagringsutrymmet utökas med upp till 1 TB med hjälp av microSD-kort.

Samsung Galaxy A33 5G

Den billigaste modellen kommer även med en 6,4″ Super AMOLED-skärm med FHD+-upplösning och en uppdateringsfrekvens på 90 Hz, precis som mobilen har en trippelkamera med resp. 48 Mp vidvinkel, 8 Mp ultravidvinkel och 5 Mp makrosensor.

Galaxy A53 5G Glaxy A33 5G
Både Samsung Galaxy A33 och Samsung Galaxy A53 har trippelkamera med vidvinkel, ultravinkel och makroobjektiv. Dessutom finns en dedikerad djupmätare. (Foto: Samsung)

Dessutom finns en dedikerad djupsensor på 2 Mp. Den främre kameran är på 13 Mp.

Samsung Galaxy A53 5G

Den stora modellen (som för övrigt är en efterföljare till Galaxy A52 5G, som vi testade förra året) har en 64 Mp OIS-kamera samt 12 Mp ultravidvinkel och 5 Mp makro. Även här hittar vi en dedikerad djupsensor på 2 Mp, medan frontkameran är på hela 32 Mp.

Super AMOLED-skärmen mäter 6,5 tum och kommer med 120 Hz uppdateringsfrekvens och FHD+-upplösning.

Mobilen har även stöd för Wi-Fi 6.

Pris och tillgänglighet

Både Samsung Galaxy A33 och Galaxy A53 kommer att finnas tillgängliga på utvalda marknader i april.

11 Product Image Galaxy A53 5G Glaxy A33 5G
Samsung garanterar att båda nya Galaxy-modellerna kommer att få fyra generationer av One UI och Android OS-uppgraderingar och upp till fem års säkerhetsuppdateringar. (Foto: Samsung)

Galaxy A33 kommer med 6 GB RAM och 128 GB inbyggt lagringsutrymme till ett rekommenderat pris på 4 290 kronor.

Galaxy A53 finns med antingen 6 GB RAM och 128 GB inbyggt lagringsutrymme eller i en större variant med 8 GB RAM och 256 GB inbyggt lagringsutrymme. Det rekommenderade försäljningspriset för den minsta modellen blir 4 990 kronor.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Lämna en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range

Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today

Både analogt och smart Med nya klockan vivomove Trend blandas analog stil med smarta funktioner
Test av Samsung Galaxy S23 Ultra? Vi hade gärna velat ha ett färdigt test av den senaste Samsung-toppmobilen till dig. Men Samsung sa nej. Och den koreanska elektronikjätten är långt ifrån den enda elektroniktillverkaren som lider av tvångssyndrom.
Alla nya Samsung Galaxy S23-modeller har Snapdragon Samsung lanserar tre nya mobiler med toppspecifikationer. Telefonerna finns att köpa redan idag.
lbpluss
Når nästan ända fram En riktigt bra träningsklocka som har allt. Inklusive katastrofal batteritid och hög prislapp.
OnePlus bekräftar överraskande iPad-konkurrent OnePlus Pad kommer lanseras den 7 februari
Följ Ljud & Bild