TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
HÖSTERBJUDANDE: 5 VECKOR FÖR 5 KR
Nyhet

Samsung lanserar Galaxy A53 5G och Galaxy A33 5G

forfatter
Publicerad 2022-03-17 - 19:39

Samsung Galaxy A53 och Samsung Galaxy A33 är de två nya smartphones som Samsung lanserade idag i samband med ett virtuellt Galaxy Unpacked-evenemang.

De två mobilerna har en rad specifikationer gemensamt – inklusive Gorilla Glass 5, 5 000 mAh batteri, 25W snabbladdningsstöd och IP67-certifiering – och de kommer även båda med Android 12 och Samsungs eget OneUI-gränssnitt i version 4.1.

Båda mobilerna är baserade på samma åttakärniga 5 nm Exynos 1280-processor från Samsung och givetvis kommer de med 5G. På båda modellerna kan det inbyggda lagringsutrymmet utökas med upp till 1 TB med hjälp av microSD-kort.

Samsung Galaxy A33 5G

Den billigaste modellen kommer även med en 6,4″ Super AMOLED-skärm med FHD+-upplösning och en uppdateringsfrekvens på 90 Hz, precis som mobilen har en trippelkamera med resp. 48 Mp vidvinkel, 8 Mp ultravidvinkel och 5 Mp makrosensor.

Galaxy A53 5G Glaxy A33 5G
Både Samsung Galaxy A33 och Samsung Galaxy A53 har trippelkamera med vidvinkel, ultravinkel och makroobjektiv. Dessutom finns en dedikerad djupmätare. (Foto: Samsung)

Dessutom finns en dedikerad djupsensor på 2 Mp. Den främre kameran är på 13 Mp.

Samsung Galaxy A53 5G

Den stora modellen (som för övrigt är en efterföljare till Galaxy A52 5G, som vi testade förra året) har en 64 Mp OIS-kamera samt 12 Mp ultravidvinkel och 5 Mp makro. Även här hittar vi en dedikerad djupsensor på 2 Mp, medan frontkameran är på hela 32 Mp.

Super AMOLED-skärmen mäter 6,5 tum och kommer med 120 Hz uppdateringsfrekvens och FHD+-upplösning.

Mobilen har även stöd för Wi-Fi 6.

Pris och tillgänglighet

Både Samsung Galaxy A33 och Galaxy A53 kommer att finnas tillgängliga på utvalda marknader i april.

11 Product Image Galaxy A53 5G Glaxy A33 5G
Samsung garanterar att båda nya Galaxy-modellerna kommer att få fyra generationer av One UI och Android OS-uppgraderingar och upp till fem års säkerhetsuppdateringar. (Foto: Samsung)

Galaxy A33 kommer med 6 GB RAM och 128 GB inbyggt lagringsutrymme till ett rekommenderat pris på 4 290 kronor.

Galaxy A53 finns med antingen 6 GB RAM och 128 GB inbyggt lagringsutrymme eller i en större variant med 8 GB RAM och 256 GB inbyggt lagringsutrymme. Det rekommenderade försäljningspriset för den minsta modellen blir 4 990 kronor.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Capture One visar bilderna direkt på iPad Laddar upp bilderna från kameran till iPaden i realtid.
På jakt efter en ny mobil? Här är de 10 bästa! Här är de tio bästa mobilerna som finns att köpa just nu.
Flip är inte en flopp, men vi flippar inte ut Samsung Galaxy Z Flip 4 är en lysande mobil, men har för få väsentliga förbättringar jämfört med föregångaren.
Kommande vikbar iPhone kommer själv att kunna reparera repor i skärmen I samband med utvecklingen av en vikbar mobil arbetar Apple med ny teknik som låter skärmen fixa sig själv. Det visar en patentansökan, som dock är sparsam med detaljer.
Tre skäl att köpa iPhone 14 Pro Den som ska lyckas göra en bättre mobil än iPhone 14 får ligga i.
Minecraft ska locka unga att återvinna elektronik Elgiganten och Microsoft inleder samarbete med spelet Minecraft i centrum. Unga spelare ska utbildas i att återvinna gamla elektronikprodukter.
Följ Ljud & Bild