Svenska appar succé på WWDC

Två svenska appar belönades på Apple Design Awards

Varje år plockar Apple ut ett par appar som sticker ut. Appar som har bra formgivning, intressanta idéer bakom dem och som drar nytta av finesserna i iOS. Förra året vann de svenska spelen Leo’s Fortune och Device 6. I år stod igen två svenska utvecklare på scenen.

Den första är Pacemaker Music med sin app Pacemaker. Den låter vem som helst sätta ihop en mix av låtar som automatiskt låter bra.

wwdc2015-screenshot-pacemaker

Vi träffade Jonas Norberg, visionären i det lilla källarföretaget. För ett antal år sedan släppte man ett handhållet DJ-system som fick alla att tappa hakan. Nu har man lyckats göra samma sak i en app.

pacemaker jonas

Bakom kulisserna ”sitter en liten DJ som kan allt om musik” som Jonas uttrycker det.

När man lägger till sin första låt så hittar appen automatiskt låtar som skulle låta bra som nästa låt. Och så anpassar den takt och volym så att man får en snygg övergång. Man kan även lägga på en mängd läckra effekter. Pacemaker låter vem som helst bli en DJ, och det tackar vi för.

wwdc2015-screenshot-does-not-commute

Den andra pristagaren är Mediocre för sitt spel Does not Commute. Det är ett klurigt strategiskt bilspel med en riktigt läcker 60-talsgrafik. Prova det, för det är svårt att förklara vad det är som gör det så bra.

wwdc2015-does-not-commute-05

Övriga vinnare är:

Shadowmatic

Metamorphabet

Robinhood

Affinity Designer

Crossy Road

Fantastical 2

Workflow

 

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Just köpt dig en ny TV för att spela spel? Vi visar dig hur du aktiverar det bästa och snabbaste gaming-läget i PS5 och Xbox!
  Nu börjar den senaste Android-versionen rullas ut till många telefonmodeller. Kolla på listan om din mobil snart får Android 11.
  Har precis köpt dig en ny 4K-TV? Då kan du inviga den med Last Christmas i remastrad 4K-version!
  Under Snapdragon Tech Summit har Qualcomm lanserat sin efterföljare till Snapdragon 865. Den nya Snapdragon 888 kommer att finnas i flera Android-flaggskepp 2021.
  Låt inte storleken lura dig, Phono Box RS2 har allt en vinylfantast behöver.
  Alla vill ha hårda paket, vi också. Så vi har skrivit den häftigaste önskelistan vi kunnat komma på.
  Stereon i Jimi Hendrix sovrum i London låter nu precis som den gjorde när han lyssnade på den.
  Så här har de aldrig gjort förut, åtminstone inte på det här sättet.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Apple Watch SE

  Riktpris: 3200 kr Apple Watch SE

  Apple iPhone 12 Pro Max

  Riktpris: 17900 kr Den alla andra ska slå

  Apple iPad Air (2020)

  Riktpris: 10300 kr Bäst iPad Air hittills

  Apple iPad Air (2020) vs. Samsung Galaxy Tab S7+ 5G

  Riktpris: kr Ett tufft dilemma
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.