Nyheter

Fotball-spelare slängde sina ”iPad-kopior” i vrede över att brist på nätuppkoppling.
Annons
Annons
forfatter

Microsoft Surface 3 är en riktigt lyckad surfplatta som både kan användas som surfplatta och ersätta en bärbar PC. Men i den stenhårda amerikanska fotbollen har den hamnat i blåsväder.

2105 skrev Microsoft på ett avtal med det amerikanska NFL-förbundet som gjorde Surface 3 Pro till den officiella surfplattan under NFL-matcherna. För det MÅSTE naturligtvis finnas en officiell surfplatta, på samma sätt som det finns officiella hörlurar, officiell läsk och mycket annat. Att få den stora äran kostade för övrigt Microsoft 400 miljoner dollar.

Frågan är bara om det har varit värt drygt 3 miljarder kronor i marknadsföring och synlighet. Spelare och kommentatorer kallar dem nämligen fortfarande för ”iPads”, ”iPad-liknande prylar” eller till och med ”iPad-kopior”.

Spelarna ska ha surfplattorna vid sidlinjen under matcherna för att se deras placering på planen och titta på filmer från tidigare matcher. Arbetsuppgifter som borde vara förhållandevis enkla för en 10 000-kronors highend-surfplatta. Fast den är naturligtvis beroende av en uppkoppling, och den glappade när New England Patriots spelade mot Denver Broncos i söndags.

Under 20 minuter var det omöjligt för spelarna att använda sina surfplattor, vilket orsakade irritation tills de svettiga Microsoft-medarbetarna fick tillbaka anslutningen. Och det här var inte första gången tekniken har felat. De senaste åren har man flera gånger kunnat se på filmsnuttar från sidlinjen där spelare har slängt iväg sina surfplattor i frustration.

Tweet: Sean Jensen
Tweet: Sean Jensen

Efter matchen, som slutade med förlust för Patriots, sade tränaren Bill Belichick dock att Surface-problemen bara hade ytterst lite att göra med matchens resultat. Lugnande ord från en besegrad man – och framför allt glädjande att höra att det fortfarande går att spela amerikansk fotboll utan att titta på en surfplatta under tiden.

Källor: EngadgetBusiness Insider

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.
Annons
Annons

Läs också

Det behövs inga speciella super-öron för att höra skillnad på hifi-utrustning. Alla med någorlunda bra hörsel kan göra det. Det handlar om teknik och lite övning.
Strömningsförstärkare som kan allt man ber den om – och lite till.
En gång i tiden var jakten på det optimala ljudet varje ung mans hobby. Numera föredrar de flesta att spisa musik som bakgrundsunderhållning. Den gamla goda tiden kommer aldrig tillbaka. Men nuet påminner ändå lite om den.
Nu finns det äntligen en Hegel-förstärkare för vinylfantaster.
Philips lanserar hörlurar och öronproppar för träning och sport.
Samsung har utvecklat en ny app som gör att du kan kalibrera TV:n själv med din mobiltelefon.
Flaggskeppet får inte bara 8K-video och 50 Mp, kameran är gnistrande snabb också.
BMW:s kommande elbil visar vad den kan på testbanan.
Cambridge Audio DacMagic 200M har MQA-avkodning och hörlursförstärkare.
Framför allt blir OnePlus 9 en betydande uppgradering jämfört med OnePlus 8, men skärmarna är inte så annorlunda mot förra året.
Hörlurarna Nova H1 är gjorda för kvinnor och andra som gillar att smycka sig med örhängen.
Liten sub med oanade krafter.
En av Netflix mest populära filmer någonsin får snart en (eller flera) uppföljare.
Det behövs inga speciella super-öron för att höra skillnad på hifi-utrustning. Alla med någorlunda bra hörsel kan göra det. Det handlar om teknik och lite övning.
I framtiden ska de två kinesiska mobiltelefontillverkarna utveckla produkter gemensamt.
Nu kan du se fram emot mer pompa och ståt, intriger och sex bland societeten på 1800-talet.