Nyheter

Fotball-spelare slängde sina ”iPad-kopior” i vrede över att brist på nätuppkoppling.
Annons
Annons
forfatter

Microsoft Surface 3 är en riktigt lyckad surfplatta som både kan användas som surfplatta och ersätta en bärbar PC. Men i den stenhårda amerikanska fotbollen har den hamnat i blåsväder.

2105 skrev Microsoft på ett avtal med det amerikanska NFL-förbundet som gjorde Surface 3 Pro till den officiella surfplattan under NFL-matcherna. För det MÅSTE naturligtvis finnas en officiell surfplatta, på samma sätt som det finns officiella hörlurar, officiell läsk och mycket annat. Att få den stora äran kostade för övrigt Microsoft 400 miljoner dollar.

Frågan är bara om det har varit värt drygt 3 miljarder kronor i marknadsföring och synlighet. Spelare och kommentatorer kallar dem nämligen fortfarande för ”iPads”, ”iPad-liknande prylar” eller till och med ”iPad-kopior”.

Spelarna ska ha surfplattorna vid sidlinjen under matcherna för att se deras placering på planen och titta på filmer från tidigare matcher. Arbetsuppgifter som borde vara förhållandevis enkla för en 10 000-kronors highend-surfplatta. Fast den är naturligtvis beroende av en uppkoppling, och den glappade när New England Patriots spelade mot Denver Broncos i söndags.

Under 20 minuter var det omöjligt för spelarna att använda sina surfplattor, vilket orsakade irritation tills de svettiga Microsoft-medarbetarna fick tillbaka anslutningen. Och det här var inte första gången tekniken har felat. De senaste åren har man flera gånger kunnat se på filmsnuttar från sidlinjen där spelare har slängt iväg sina surfplattor i frustration.

Annons
Tweet: Sean Jensen
Tweet: Sean Jensen

Efter matchen, som slutade med förlust för Patriots, sade tränaren Bill Belichick dock att Surface-problemen bara hade ytterst lite att göra med matchens resultat. Lugnande ord från en besegrad man – och framför allt glädjande att höra att det fortfarande går att spela amerikansk fotboll utan att titta på en surfplatta under tiden.

Källor: EngadgetBusiness Insider

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 19 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.
Annons
Annons

Läs också

Det har gått sju årtionden sedan de första Klipschorn-högtalarna gjordes. Men modellen byggs och säljs fortfarande.
Kompakt ministereo med strömning, radio och CD-spelare.
High-end nätverksspelare får Organik DAC.
Nu stöder flera modeller Roon.
Fler än en halv miljon användare har laddat ner infekterade appar från Huaweis officiella app-butik, AppGallery.
Ännu en gång flyttas premiärerna för stora filmtitlar fram.
77 mils räckvidd, Burmester-ljudsystem och MBUX-infotainment. Garanterad en lyxbil av stora mått.
Creative lovar att SXFI Air Gamer passar alla tack vare både trådlöst och trådbundet ljud.
Sony uppdaterar sina flaggskepp.
Helt elektrisk version av X1.
För första gången på tio år petar AMD Ryzen ner Intel i nya gaming-datorer från Dell och Alienware.
Nu kan du leta reda på saker som inte är gjorda av Apple.
Harrison Ford-filmen från 1986 gör comeback som TV-serie.
Nokias nya X-serie är skapad för att uppmuntra användare att behålla sina mobiltelefoner längre. Tre års garanti, säkerhetsuppdateringar och Android-uppdateringar ingår.
I dag presenterade Lenovo den nya versionen av gaming-mobilen Legion Phone Duel, som bland annat är utrustad med en Snapdragon 888-processor, 5G och åtta virtuella knappar.
Fujifilm lanserar instant-kamera och ny Contact Sheet- film.