Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Surface-problem i amerikansk fotboll

Fotball-spelare slängde sina ”iPad-kopior” i vrede över att brist på nätuppkoppling.

Av / 2016-01-25 - 17:47
Surface-problem i amerikansk fotboll

Microsoft Surface 3 är en riktigt lyckad surfplatta som både kan användas som surfplatta och ersätta en bärbar PC. Men i den stenhårda amerikanska fotbollen har den hamnat i blåsväder.

2105 skrev Microsoft på ett avtal med det amerikanska NFL-förbundet som gjorde Surface 3 Pro till den officiella surfplattan under NFL-matcherna. För det MÅSTE naturligtvis finnas en officiell surfplatta, på samma sätt som det finns officiella hörlurar, officiell läsk och mycket annat. Att få den stora äran kostade för övrigt Microsoft 400 miljoner dollar.

Frågan är bara om det har varit värt drygt 3 miljarder kronor i marknadsföring och synlighet. Spelare och kommentatorer kallar dem nämligen fortfarande för ”iPads”, ”iPad-liknande prylar” eller till och med ”iPad-kopior”.

Spelarna ska ha surfplattorna vid sidlinjen under matcherna för att se deras placering på planen och titta på filmer från tidigare matcher. Arbetsuppgifter som borde vara förhållandevis enkla för en 10 000-kronors highend-surfplatta. Fast den är naturligtvis beroende av en uppkoppling, och den glappade när New England Patriots spelade mot Denver Broncos i söndags.

Under 20 minuter var det omöjligt för spelarna att använda sina surfplattor, vilket orsakade irritation tills de svettiga Microsoft-medarbetarna fick tillbaka anslutningen. Och det här var inte första gången tekniken har felat. De senaste åren har man flera gånger kunnat se på filmsnuttar från sidlinjen där spelare har slängt iväg sina surfplattor i frustration.

Tweet: Sean Jensen
Tweet: Sean Jensen

Efter matchen, som slutade med förlust för Patriots, sade tränaren Bill Belichick dock att Surface-problemen bara hade ytterst lite att göra med matchens resultat. Lugnande ord från en besegrad man – och framför allt glädjande att höra att det fortfarande går att spela amerikansk fotboll utan att titta på en surfplatta under tiden.

Källor: EngadgetBusiness Insider

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Apple i shitstorm: Ber nu om ursäkt för brutal reklam

Nokia 3210 är tillbaka!

Smartare och starkare – samma kamera

iPad Pro får två OLED-paneler

Nya iPad Air finns i två storlekar

Nothings designtävling avgjord

Försov du dig i morse? Apple medger att det var deras fel!

Ta en paus från nätet med Nokias nya dumma mobiler

Här är HMD:s egna mobiler

OnePlus på väg med nya produkter

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Rulla till toppen