TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Snart kommer en ny iPhone SE

Apples hemsida avslöjar namn och utseende på 2020-versionen av iPhone SE.

Om det var avsiktligt eller av misstag vet vi inte, men Apple har indirekt avslöjat både design och namn på en ny version av iPhone SE. En officiell lansering lär alltså inte vara långt borta.

Redan nu kan man åtminstone på Apples egen webbplats köpa tillbehör från Belkin, som passar iPhone 7, iPhone 8 och iPhone SE.

Och eftersom den tidigare SE-modellen hade samma design som iPhone 5s och dessutom har utgått så finns det all anledning att misstänka att det handlar om en helt ny modell.

Ska man tro det amerikanska teknikmediet 9to5mac.com så får den nya iPhone SE-versionen tillnamnet ”2020” och finns i färgerna vitt, svart och rött.

På Apples webbplats kan man köpa skärmskydd från Belkin som passar den nya iPhone SE-modellen. (Foto: Peter Gotschalk)

2020-versionen av iPhone SE kommer i tre olika versioner med 64 GB, 128 GB respektive 256 GB lagringskapacitet, skriver skriver 9to5mac, och priset för den minsta modellen blir 399 dollar, alltså ungefär 4 000 kronor.

Om det stämmer att iPhone SE 2020 får samma design som iPhone 7 och 8 så innebär det att skärmstorleken blir 4,7 tum med Retina HD-upplösning.

Nu är vi nyfikna på när Apple tänker lansera den nya mobilen officiellt, enligt 9to5mac kan det bli redan före påsk.

Lämna en kommentar

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.