Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Snart kan Google Pixel-mobiler användas som dashcam

Enklare dashcam-kameror får snart konkurrens då Google sägs bygga in funktionen i sina Pixel-mobiler.

Av / 2023-05-23 - 11:52
Snart kan Google Pixel-mobiler användas som dashcam

I appen Personlig Säkerhet på Googles Pixel-mobiler, men även utvalda andra som Nothing Phone(1), hittar man funktioner som Identifiering av bilolyckor, SOS-larm och Nödsituationsdelning. Nu har en kommande funktion råkat läcka ut.

Det är techsajten 9to5google som regelbundet plockar isär uppdateringar och letar i koden efter gömda funktioner. Denna gång verkar Google har släppt ut en funktion som inte var klar lite för tidigt. Sajen lyckades aktivera funktionen.

Foto: 9to5google

Funktionen är Dashcam, det vill säga sådana videokameror man har sittande i framrutan på bilen för att spela in allting som händer. Det är mycket populärt i länder där det förekommer många försäkringsbedrägerier och framprovocerade olyckor.

Som väntat fungerar funktionen genom att filma med mobilens kamera och spara det som händer. Skillnaden mot att bara starta videokameran i mobilen är att den spelar in i bakgrunden. Man kan alltså fortfarande ha sin navigering framme på hela skärmen. Det finns även fiffiga funktioner som att inspelning kan starta automatiskt då mobilen kopplar upp sig till bilens Bluetooth, och sluta när den försvinner.

Skärmbilder: 9to5google

Dessutom fylls inte lagringen av tråkiga videor eftersom Dashcam-funktionen automatiskt tar bort filmerna efter tre dagar. De ska inte heller vara alltför platskrävande då appen uppskattar 30 megabyte per minut.

Sen återstår att se hur folk ska montera sina mobiler så att de inte blir trafikfarliga och om det är lika lättanvänt som en riktig dashcam i praktiken.

Källa: 9to5google

Läs också:

Nextbase 612GW

Lyxig bilkamera

Med enkel hantering och riktigt bra videokvalitet är Nextbase 612GW kungen bland bilkameror.

Läs hela testet
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Apple i shitstorm: Ber nu om ursäkt för brutal reklam

Nokia 3210 är tillbaka!

Smartare och starkare – samma kamera

iPad Pro får två OLED-paneler

Nya iPad Air finns i två storlekar

Nothings designtävling avgjord

Försov du dig i morse? Apple medger att det var deras fel!

Ta en paus från nätet med Nokias nya dumma mobiler

Här är HMD:s egna mobiler

OnePlus på väg med nya produkter

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Ljud & Bild
Rulla till toppen