Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Snart kan Google Pixel-mobiler användas som dashcam

Enklare dashcam-kameror får snart konkurrens då Google sägs bygga in funktionen i sina Pixel-mobiler.

Skrivet av / 2023-05-23 - 11:52
Snart kan Google Pixel-mobiler användas som dashcam

I appen Personlig Säkerhet på Googles Pixel-mobiler, men även utvalda andra som Nothing Phone(1), hittar man funktioner som Identifiering av bilolyckor, SOS-larm och Nödsituationsdelning. Nu har en kommande funktion råkat läcka ut.

Det är techsajten 9to5google som regelbundet plockar isär uppdateringar och letar i koden efter gömda funktioner. Denna gång verkar Google har släppt ut en funktion som inte var klar lite för tidigt. Sajen lyckades aktivera funktionen.

Foto: 9to5google

Funktionen är Dashcam, det vill säga sådana videokameror man har sittande i framrutan på bilen för att spela in allting som händer. Det är mycket populärt i länder där det förekommer många försäkringsbedrägerier och framprovocerade olyckor.

Som väntat fungerar funktionen genom att filma med mobilens kamera och spara det som händer. Skillnaden mot att bara starta videokameran i mobilen är att den spelar in i bakgrunden. Man kan alltså fortfarande ha sin navigering framme på hela skärmen. Det finns även fiffiga funktioner som att inspelning kan starta automatiskt då mobilen kopplar upp sig till bilens Bluetooth, och sluta när den försvinner.

Skärmbilder: 9to5google

Dessutom fylls inte lagringen av tråkiga videor eftersom Dashcam-funktionen automatiskt tar bort filmerna efter tre dagar. De ska inte heller vara alltför platskrävande då appen uppskattar 30 megabyte per minut.

Sen återstår att se hur folk ska montera sina mobiler så att de inte blir trafikfarliga och om det är lika lättanvänt som en riktig dashcam i praktiken.

Källa: 9to5google

Läs också:

Nextbase 612GW

Lyxig bilkamera

Med enkel hantering och riktigt bra videokvalitet är Nextbase 612GW kungen bland bilkameror.

Läs mer
Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Erbjudande i samarbete med vår kommersiella partner Prisjakt.se

Kungen av flip-mobiler är tillbaka med Motorola Razr 40 Ultra

Mobil med grundläggande funktioner riktar sig till skärmtrötta ungdomar

Apples Min Bildström läggs ner

Chipolo Point är spårningsbrickan för Android-mobiler

Inbyggd dashcam i Pixel?

Nya Garmin-hjälpmedel för jakt

Rulla till toppen