Snart blir Apple Watch smartare

Redan så här kort efter lanseringen har Apple satt igång med uppdateringarna.
Annons
Annons
forfatter

Apples smartklocka har varit en stor framgång, hittills har det sålts 3,8 miljoner exemplar sedan lanseringen i april. Och Apple är redan på gång med en uppdatering av smartklockans operativsystem, Watch OS.

Bland de nya funktionerna i 2.0-versionen finns Time Lapse, som visar bilder från kända platser över hela världen på 24 timmar, en möjlighet att använda bilder från Bilder-appen som bakgrund samt se information från tredjeparts-appar på hemskärmen. Som exempel visar Apple visning av tiden för en flygresa, med gate-nummer och när det är dags att gå till gaten.

wOSGate

Snurrar man på kronan så kan man bläddra i bland annat kalenderbokningar med Time Travel-funktionen och klockan går automatiskt i Nightstand-läge när den läggs på sidan – och vänder på innehållet på skärmen.

Man kan också rita direkt på skärmen och stödet för röstassistenten Siri är utökat. Man kan till exempel starta och stoppa när man börjar och avslutar ett träningspass, och nu stöder klockan Facetime-samtal.

Apple har också gjort det enklare för tredjepartsutvecklare att få tillgång till mikrofonen och accelerometern, och användare ska kunna läsa och svara på e-post direkt på klockan.

Watch OS 2.0 släpps till Apple Watch i höst.