Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Snart blir Apple Watch smartare

Redan så här kort efter lanseringen har Apple satt igång med uppdateringarna.

Av / 2015-06-08 - 22:12
Snart blir Apple Watch smartare

Apples smartklocka har varit en stor framgång, hittills har det sålts 3,8 miljoner exemplar sedan lanseringen i april. Och Apple är redan på gång med en uppdatering av smartklockans operativsystem, Watch OS.

Bland de nya funktionerna i 2.0-versionen finns Time Lapse, som visar bilder från kända platser över hela världen på 24 timmar, en möjlighet att använda bilder från Bilder-appen som bakgrund samt se information från tredjeparts-appar på hemskärmen. Som exempel visar Apple visning av tiden för en flygresa, med gate-nummer och när det är dags att gå till gaten.

wOSGate

Snurrar man på kronan så kan man bläddra i bland annat kalenderbokningar med Time Travel-funktionen och klockan går automatiskt i Nightstand-läge när den läggs på sidan – och vänder på innehållet på skärmen.

Man kan också rita direkt på skärmen och stödet för röstassistenten Siri är utökat. Man kan till exempel starta och stoppa när man börjar och avslutar ett träningspass, och nu stöder klockan Facetime-samtal.

Apple har också gjort det enklare för tredjepartsutvecklare att få tillgång till mikrofonen och accelerometern, och användare ska kunna läsa och svara på e-post direkt på klockan.

Watch OS 2.0 släpps till Apple Watch i höst.

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Designa din drömmobil

Blir det Google-AI i iPhone?

Lättare byta från iPhone till Android

Se den stora bilden med din Google Pixel

Samsung redo med nya prisvärda mobiler

Proffsig lagring för mobilvideo

Polestarmobilen på gång

Budgetmobil från Nothing

Apple tillåter webappar trots allt

Nya funktioner för Pixel-enheter

Sagan om ringen?

OnePlus Watch 2 presenterad i Barcelona

0
Rulla till toppen