Search
Generic filters

Snart blir Apple Watch smartare

Redan så här kort efter lanseringen har Apple satt igång med uppdateringarna.

Apples smartklocka har varit en stor framgång, hittills har det sålts 3,8 miljoner exemplar sedan lanseringen i april. Och Apple är redan på gång med en uppdatering av smartklockans operativsystem, Watch OS.

Bland de nya funktionerna i 2.0-versionen finns Time Lapse, som visar bilder från kända platser över hela världen på 24 timmar, en möjlighet att använda bilder från Bilder-appen som bakgrund samt se information från tredjeparts-appar på hemskärmen. Som exempel visar Apple visning av tiden för en flygresa, med gate-nummer och när det är dags att gå till gaten.

wOSGate

Snurrar man på kronan så kan man bläddra i bland annat kalenderbokningar med Time Travel-funktionen och klockan går automatiskt i Nightstand-läge när den läggs på sidan – och vänder på innehållet på skärmen.

Man kan också rita direkt på skärmen och stödet för röstassistenten Siri är utökat. Man kan till exempel starta och stoppa när man börjar och avslutar ett träningspass, och nu stöder klockan Facetime-samtal.

Apple har också gjort det enklare för tredjepartsutvecklare att få tillgång till mikrofonen och accelerometern, och användare ska kunna läsa och svara på e-post direkt på klockan.

Watch OS 2.0 släpps till Apple Watch i höst.

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Bang & Olufsen i gaming-samarbete med e-sportmästarna i Astralis. Första gaming-headsetet kommer i vår.
  Nya Omen-tillbehör med Warp Wireless-teknik.
  Amazon-ägda Ring har lanserat Always Home Cam som har en helt unik funktion: Den är en flygande minidrönare som flyger runt och håller koll på ditt hem.
  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.
  Blir Canons billigaste pro-videokamera.
  Påstås förbättra ljudet rejält med ny MAT-teknik.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G

  Riktpris: 14600 kr Galaxy Note 20 är en överraskning på flera sätt

  Motorola Moto g 5G plus

  Riktpris: 4490 kr Den billigaste 5G-mobilen på marknaden

  OnePlus Nord

  Riktpris: 5600 kr Upp till bevis!

  Xiaomi Mi 10 Pro (kamera)

  Riktpris: 12000 kr Billigmärket Xiaomi slår till med en utmärkt kamera
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.