Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Samsungs vikbara, skjutbara och expanderande mobiler

På skärmmässan SID i LA visade Samsung upp ett antal spännande experimentella mobilformat.

Av / 2023-06-08 - 12:33
Samsungs vikbara, skjutbara och expanderande mobiler

Society for Information Display anordnar årligen SID Display Week där man har föreläsningar och utställningar om framtidens skärmtekniker. Samsung visade i sin monter upp en mängd prototyper på vad som skulle kunna bli framtidens mobiler.

Dagens vikbara mobiler kan bara vikas åt ett håll, vilket gör att man måste ha en extra skärm på utsidan för att de ska kunna användas ihopfällda. Med konceptet Flex In & Out kan mobilen fällas hela vägen så att skärmen hamnar på utsidan. Därmed menar Samsung att den vikbara mobilen kan göras tunnare och lättare än dagens.

Ännu mer spännande är Flex Hybrid, en hopfällbar surfplatta, som i hopfällt format får plats i rockfickan. Men när den viks upp har den en skärm på hela 10,5 tum, och om inte det räcker kan man dra ut skärmen så den blir 12,4 tum! Se mer om hur det fungerar i videon.

Tycker man att det är för litet, eller inte litar på vikbara skärmar, kan man hoppas på Slidable Flex Solo istället. Det är en 13-tums surfplatta som kan expanderas till hela 17 tum. Det gör den faktiskt tillräckligt stor för att vara intressant att kunna användas som en extraskärm till datorn.

samsung sensor oled 1 samsung sensor oled 2
<
>
Sensor Display (Foto: Samsung)

Samsung visade även upp Sensor OLED Display, som är nästa steg i hälsofunktioner i mobilen. Tidigare har man byggt in fingeravtrycksläsare under panelen. Nu har de i stället lyckats bygga in en sensor i själva OLED-panelen. Den sägs kunna avläsa puls, stressnivå och blodtryck! Om det fungerar är det en revolution, för hittills har alla blodtrycksmätare som inte sitter runt armen visat sig vara väldigt opålitliga.

 

Läs också:

Samsung Galaxy Z Fold 4

Allt på en gång för ett fåtal

Samsung Galaxy Z Fold 4 går i sin föregångares fotspår och passar mest för dig som fått ett arv efter en rik morbror och dessutom behöver unik mobil produktivitet.

Läs hela testet
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Huaweis efterträdare återvänder

Nu är Gemini Nano för Pixel 8 här

Nu ska budgetmobilerna bli läckra

Var det allt, Apple?

Apples årliga mjukvaru-uppdatering

Skärmljus inte så illa för din sömn

Gemini-appen på svenska

Samsungs smartklockor får artificiell intelligens

57 procent av Googles mobilkunder kommer att byta

Rykte: iOS 18 kommer att få AI-genererade Emojis och ChatGPT-partnerskap

Med M4-chippet börjar Apples slutspurt i AI-racet

Apple i shitstorm: Ber nu om ursäkt för brutal reklam

Rulla till toppen