Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Samsung lanserar Galaxy Watch 4

Kommer i två versioner: Galaxy Watch 4 och Galaxy Watch 4 Classic.
Samsung Galaxy Watch 4

Det var länge sedan vi testade någon av Samsungs smartklockor. Förra gången var i början av 2020, när vi tittade närmare på Galaxy Watch Active 2.

Men på dagens Samsung Galaxy Unpacked-evenemang var inte nya vikmobiler det enda som den sydkoreanska elektronikjätten hade på programmet. Vi presenterades också för en helt ny smartklocka, Samsung Galaxy Watch 4, som till och med är en av de första klockorna på marknaden som bygger på Googles nya Wear OS-plattform.

Med andra ord kommer vi väldigt snart att få chansen att testa en smartklocka som har potential att göra livet surt för den så dominerande Apple Watch.

Samsung Galaxy Watch 4

Den sportiga Galaxy Watch 4 har ett sportarmband och boett av aluminium. (Foto: Samsung)

Två versioner av Galaxy Watch 4

Annons

Under urtavlan är de två modellerna helt identiska, ändå presenterar Samsung den nya Galaxy-klockan som två olika versioner: den sportiga Galaxy Watch 4 med sportarmband och boett av aluminium samt Galaxy Watch 4 Classic i rostfritt stål och med klassiska klockarmband.

De senaste versionerna av Samsungs smartklockor har varit baserade på sydkoreanernas egen Tizen-plattform, som haft ett begränsat ekosystem och brist på appar. Nya Galaxy Watch 4 har kvar många av Tizen-funktionerna, men kombinerar gränssnittet med Googles Wear OS vilket ger användaren tillgång till ett mycket större antal (Google-)tjänster som Google Maps, Google Fit och Googles röstassistent.

Ändå finns alla Samsungs hälso- och fitness-appar, som nu stöds av ett helt nytt chip som heter Samsung BioActive Sensor och som ger klockan med PPG (blodsockersmätning), EKG (hjärtrytm) och BIA (bioelektrisk impedans = mätning av kroppsfett).

Samsung Galaxy Watch 4 har också förbättrad sömnövervakning och kan bland annat registrera om – och hur högt! – du snarkar.

Samsungs eget One UI ser till att klockan ständigt synkroniseras med användarens Galaxy-mobil (till exempel inställningar och appar).

Annons
Samsung Galaxy Watch 4 Classic

Samsung Galaxy Watch 4 Classic är gjord av rostfritt stål och har ett klassiskt klockarmband. (Foto: Samsung)

Priser och tillgänglighet

Galaxy Watch 4 och Galaxy Watch 4 Classic släpps i svenska butiker 27:e augusti.

Priserna börjar på 2 800 kronor för Galaxy Watch 4 med 40 mm urtavla och Bluetooth och går ända upp till 4 700 kronor för Galaxy Watch 4 Classic med 46 mm urtavla och inbyggt LTE.

forfatter

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.