Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Samsung lanserar Galaxy A54 och Galaxy A34

Samsung lovar en "fantastisk mobilupplevelse för alla" med två nya smartphones i Galaxy A-serien.

Skrivet av / 2023-03-15 - 15:32
Samsung lanserar Galaxy A54 och Galaxy A34

Det är två nya mobiler i Galaxy A-serien på väg från Samsung. Företaget har precis lanserat de två modellerna Galaxy A54 och Galaxy A34, och i ett pressmeddelande skriver Samsung att de två nytillskotten ska göra det enklare ” att filma stadiga och klara videor, se tydligt även i starka ljusförhållanden och göra mer av det de älskar med en batteritid som räcker i mer än två dagar.”

Avancerade mobilupplevelser är alltmer väsentliga för vardagslivet, säger Andreas Bergqvist, IM Nordic Product Manager på Samsung Electronics Nordic.

Han fortsätter:

Med ständiga förbättringar till Galaxy A-serien ser vi till att fler människor runt om i världen kan få tillgång till våra transformativa innovationer.

Samsung lovar att skärmarna på de nya mobilerna i Galaxy A-serien är ljusstarkare än hos föregångarna. (Foto: Samsung)

Samsung Galaxy A54

Den dyrare av de två modellerna har en 6,4-tums S-AMOLED-skärm med 120 Hz uppdateringsfrekvens och FHD+ upplösning.

Under huven sitter Samsungs egen Exynos 1380-processor, och modellen finns i tre olika versioner med 6 GB minne och 128 GB lagring, 8 GB minne och 128 GB lagring, samt 8 GB minne och 256 GB lagringsutrymme.

Den nya trippelkameran har 50 megapixel vidvinkel, 12 MP ultravidvinkel och 5 MP telemacro, och stöder nu liksom den dyrare Galaxy S23-serien Samsungs Nightography- och AI-funktioner.

Samsung Galaxy A34

Den billigare av de två nya Galaxy A-modellerna har faktiskt den största skärmen, nämligen 6,6-tums S-AMOLED med 120 Hz uppdateringsfrekvens och FHD+ upplösning.

I den modellen sitter det en MediaTek Dimensity 1080-processor, och liksom sin storebror kommer Samsung Galaxy A34 i tre olika versioner med 6 GB minne och 128 GB lagring, 8 GB minne och 128 GB lagring, samt 8 GB minne och 256 GB lagringsutrymme.

Galaxy A34 har också en trippelkamera, som med 48 megapixels vidvinkel, 8 MP ultravidvinkel och 5 MP telemacro är något nedgraderad jämfört med kameran i Galaxy A54. Ändå stöder den också Samsungs Nightography- och AI-funktioner.

Pris och tillgänglighet

Båda modellerna levereras med Android 13, och Samsung lovar att båda modellerna kommer att uppdateras med nya versioner av operativsystemet hela fyra gånger, samt att telefonerna kommer att säkerhetsuppdateras i fem år.

Galaxy A54 5G kommer att finnas i fyra olika färger: Awesome Lime, Awesome Graphite, Awesome Violet och Awesome White. Galaxy A34 5G kommer att finnas i fyra färgalternativ: Awesome Lime, Awesome Graphite, Awesome Violet och Awesome Silver.

Samsung Galaxy A54 finns bland annat i färgen Awesome Graphite. (Foto: Samsung)

Båda mobilerna finns att köpa nu. Priset för Samsung Galaxy A34 5G med 128 GB lagring är 4 490 kronor, medan Samsung Galaxy A54 5G med 128 GB lagring kostar 5 790 kronor.

 

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Enorm läcka avslöjar allt om ny toppmobil

Slut på webappar på hemskärmen

Returerna ökar för Vision Pro

Kunder rekordnöjda med Galaxy S24

Sömnapné-varning i Samsung Health

Populär smartklocka från Huawei blir grön

Är detta slutet för Nokia?

Apple Vision Pro – Här är recensenternas dom!

5G för alla!

Honors tunna vikmobil kommer hit

Stora förändringar på gång för iOS, Safari och App Store - och Fortnite kommer tillbaka!

Nej, Samsung Galaxy S22 kommer inte att få nya AI-funktioner

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen