Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Samsung Internet finns nu även för Windows-datorer

Äntligen kan Samsung-ägare synkronisera webbupplevelsen mellan mobilen och datorn.

Skrivet av / 2023-12-01 - 12:35
Samsung Internet finns nu även för Windows-datorer

Har man en Galaxy-mobil är det inte lika självklart att använda Chrome som webbläsare som det kan vara på andra mobiler. Samsungs egna webbläsare framhävs nämligen, och det är faktiskt inget dumt val. Speciellt som den samspelar med många av Samsungs appar. Men den har en stor nackdel jämfört med Chrome, och det är att det inte finns någon datorversion. Alltså har man två uppsättningar bokmärken och två skilda historiker.

Men det åtgärdas nu när Samsung faktiskt släppt webbläsaren även för Windows. Därmed kan man sömlöst hoppa mellan mobilen och datorn. Vid installationen kan man synkronisera historik, bokmärken och föredragen sökmotor från sin gamla webbläsare för att snabbt komma igång.

Skärmdump: Microsoft Store

Eftersom webbläsaren är baserad på Chromium, precis som Chrome och Microsoft Edge, ska det inte vara problem att använda samma tillägg, Det ska dock inte riktigt vara igång än. Inte heller synkning av lösenord. Enligt techsajten Sammobile som provat den är dessutom prestanda inte där den ska vara. Det är med andra ord verkligen en första version, så man kanske ska avvakta några uppdateringar innan man kastar ut sin gamla webbläsare.

Webbläsaren kan installeras från Microsoft Store och kräver inte att man har en Samsung-dator, däremot behövs Windows 10 eller 11.

Källa: Sammobile

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Får din gamla Samsung-mobil Galaxy AI?

Xiaomi + Leica = sant

Enorm läcka avslöjar allt om ny toppmobil

Slut på webappar på hemskärmen

Returerna ökar för Vision Pro

Kunder rekordnöjda med Galaxy S24

Sömnapné-varning i Samsung Health

Populär smartklocka från Huawei blir grön

Är detta slutet för Nokia?

Apple Vision Pro – Här är recensenternas dom!

5G för alla!

Honors tunna vikmobil kommer hit

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen