Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Samsung Galaxy Tab S9 FE bekräftad

Kommer att bli 30 procent billigare än billigaste Samsung Galaxy Tab S9.

Av / 2023-08-08 - 14:30
Samsung Galaxy Tab S9 FE bekräftad

Det har inte ens gått två veckor sedan Samsung lanserade tre nya surfplattor i den nya Galaxy Tab S9-serien. Men även den billigaste av dessa, Samsung Galaxy Tab S9, kostar 10 490 kronor.

Läs också Tre iPad-dräpare från Samsung? Samsung Galaxy Tab S9 Ultra, Tab S9+ och Tab S9 med 14,6", 12,4" och 11" skärmar.

För dem som föredrar Samsungs Android-alternativ till iPad men inte vill tömma spargrisen för mycket, kan det vara goda nyheter att den koreanska elektronikjätten också har en budgetversion av den nya surfplatteserien i pipeline.

Och det är inte bara ett rykte. Samsung har till och med av misstag bekräftat att produkten är på väg. Både Samsung Galaxy Tab S9 FE och Galaxy Tab S9 FE+ nämns i en officiell lista över produkter som stöder Bixby. Detta på Samsungs franska webbplats.

Från https://www.samsung.com/fr/apps/bixby/. (Screenshot: Peter Gotschalk)

Det lilla misstaget upptäcktes av den franska teknikjournalisten Roland Quandt, som skriver för tyska Winfuture, och naturligtvis delade han det omedelbart på Twitter. Samma dag avslöjade han att priset för Samsung Galaxy Tab S9 FE med 6 GB RAM och 128 GB inbyggt lagringsutrymme skulle bli 63 000 indiska rupier.

Detta motsvarar 8 200 kronor, vilket är ca 30 % billigare än Galaxy Tab S9, och detta pris ligger mycket väl i linje med det nuvarande priset på Samsung Galaxy Tab S7 FE, som är Samsungs nuvarande budget-surfplatta.

Läs också Hur tänkte Samsung här? Ibland är det smart att dra ner på ambitionerna för att få en mer prisvärd modell. Detta är inte ett sådant tillfälle.

Enligt 9to5google.com kommer Tab S9 FE-serien i två versioner med 10,9″ och 12,4″ skärmar (Tab S9 FE+).

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nu ska budgetmobilerna bli läckra

Var det allt, Apple?

Apples årliga mjukvaru-uppdatering

Skärmljus inte så illa för din sömn

Gemini-appen på svenska

Samsungs smartklockor får artificiell intelligens

57 procent av Googles mobilkunder kommer att byta

Rykte: iOS 18 kommer att få AI-genererade Emojis och ChatGPT-partnerskap

Med M4-chippet börjar Apples slutspurt i AI-racet

Apple i shitstorm: Ber nu om ursäkt för brutal reklam

Nokia 3210 är tillbaka!

Smartare och starkare – samma kamera

Rulla till toppen