Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Samsung Edge kommer till Sverige

Vi trodde inte att den här skulle dyka upp, men i december kommer mobiltelefonen med kantskärm till svenska butiker.

Av / 2014-10-17 - 17:52
Samsung Edge kommer till Sverige

Samsung avtäckte sina nya mobilprodukter på IFA-mässan i Berlin tidigare i höst. Men den kanske coolaste telefonen pratade vi inte så mycket om eftersom det inte var troligt att den skulle komma till våra breddgrader.

Galaxy Note Edge är nämligen en speciell variant av Galaxy Note 4. Det som skiljer dem åt är framför allt att Note Edge har en vinklad kant längs hela högersidan. Där sitter en helt separat skärm som Samsung påpassligt nog kallar för Edge Screen. Huvudskärmen plus kantskärmen är av typen Quad HD Super AMOLED och kantskärmen går att använda som en helt egen skärm. Den kan till exempel visa de senaste nyheterna från Yahoo och när man får SMS eller samtal kan de visas på kantskärmen medan man fortsätter att jobba på den stora skärmen eller tittar färdigt på filmen. Dessutom ger kantskärmen snabb tillgång till de appar och funktioner man använder oftast, även om telefonen är låst.

S Pen
Precis som övriga Note-modeller säljs Galaxy Note Edge med en S Pen. Det är en pekpenna som är framtagen för att förenkla vardagliga uppgifter. Den nya och förbättrade S Pen-versionen ska kännas som att skriva med en riktig penna på papper, plus att den naturligtvis har ännu fler funktioner.

Design
Note Edge har rundade hörn och metallram och den unika kantskärmen innebär att designen skiljer sig från Note 4, i mina ögon verkar Edge betydligt läckrare, åtminstone av bilderna at döma.

Mobiltelefonen har även snabbladdning, ultra-energisparläge, fingeravtrycksläsare och dessutom UV-mätare som registrerar UV-strålningen i luften och sedan med hjälp av en app tipsar dig om hur länge du kan vara i solen.

Samsung Galaxy Note Edge kommer till svenska butiker i december i ”Charcoal Black”-utförande och kostar 7 700 kronor.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Xiaomi släpper Flip-konkurrent

Google själva ligger bakom enorm läcka

HMD Skyline oväntat cool mobil

Youtube hittar låten du nynnar på

Nästa Sony-mobil kan sakna viktig kamerafunktion

OnePlus redo för en kall sommar med heta produkter

Läcka om Google Pixel 9

Slut på ensamrätt för Apple Pay

Flytta fotona från Google till iCloud

Apple Vision Pro-försäljningen i USA är praktiskt taget "död"

Äntligen hastighet i Google Maps

Samsung gör nya och bättre vikbara med AI

Rulla till toppen