Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Sämre finsk ekonomi är Apples fel

Kreditvärderingsinstitutet Standard & Poor’s har nedgraderat Finland. Allt är Apples fel, säger den finske statsministern.

Av / 2014-10-14 - 12:07
Sämre finsk ekonomi är Apples fel

Finska ekonomin går knackigt nu för tiden. Det internationella kreditvärderingsinstitutet Standard & Poor’s har just sänkt Finlands kreditbetyg från AAA till AA+ och anser dessutom att framtidsutsikterna för finsk ekonomi är dåliga.

I en intervju med den amerikanska ekonominyhetskanalen CNBC säger den finske statsministern, Alexander Stubb, att det är Apples fel att den finska ekonomin är dålig!

Två av Finlands största företag har backar eller lidit stora förluster, säger statsministern. Han menar naturligtvis främst Nokia, som har varit tvungna att sälja sin en gång världsledande mobildivision till Microsoft. Allt som en konsekvens av att Apple revolutionerade mobilmarknaden med sin iPhone 2007.

Den andra jätten är pappersindustrin, som också påverkas av den teknologiska utvecklingen som går hårt åt tryckta media.

”En smula paradoxalt kan man nästan säga att iPhone tog livet av Nokia och att iPad dödade den finska pappersindustrin”, säger Alexander Stubb till CNBC utan att tveka.

Här är hela intervjun med den finske statsministern:

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Flytta fotona från Google till iCloud

Apple Vision Pro-försäljningen i USA är praktiskt taget "död"

Äntligen hastighet i Google Maps

Samsung gör nya och bättre vikbara med AI

Nya smartklockor från Samsung med fokus på hälsa och friluftsliv

Galaxy Ring kommer inte till Sverige just nu

Budgetmobil och billig smartklocka från CMF by Nothing

Google säger adjö till Samsung-chip

Galaxy Unpacked: Så dyr blir Samsung Galaxy Ring

Galaxy Unpacked: Ny läcka avslöjar allt!

Rekordförsäljning av kommande iPhone tack vare Apple Intelligence?

Galaxy Unpacked: Enorm Samsung Galaxy Watch-läcka

Rulla till toppen