Search
Generic filters

Ring med wifi vid dålig täckning

Nu kommer wifi-samtal även till Sverige och Tre är först ut

Bor man i ett gammalt hus med tjocka betongväggar, eller i ett modernt energisnålt hus, är inomhustäckningen för mobiltelefoni ofta usel. Men det finns en teknisk lösning.

I USA har man den senaste tiden talat mycket om Wifi Calling, och speciellt Apple har framhållit den funktionen på sina produktlanseringar. Med funktionen så ringer du automatiskt via det trådlösa nätverket istället för mobilnätet om täckningen är för dålig. Men i Sverige har det varit tyst. Tills nu.

Mobiloperatören Tre lanserar nämligen funktionen för sina kunder med fastprisabonnemang. Det enda som krävs är en modern mobil som stöder funktionen. Bland annat iPhone senare än 5C/5S, Samsung Galaxy S6 och Sony Xperia Z5.

Läs mer på www.tre.se

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Fritt val av ljuseffekter och inspelningskaraktäristik.
  Bang & Olufsen i gaming-samarbete med e-sportmästarna i Astralis. Första gaming-headsetet kommer i vår.
  Nya Omen-tillbehör med Warp Wireless-teknik.
  Amazon-ägda Ring har lanserat Always Home Cam som har en helt unik funktion: Den är en flygande minidrönare som flyger runt och håller koll på ditt hem.
  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.
  Blir Canons billigaste pro-videokamera.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G

  Riktpris: 14600 kr Galaxy Note 20 är en överraskning på flera sätt

  Motorola Moto g 5G plus

  Riktpris: 4490 kr Den billigaste 5G-mobilen på marknaden

  OnePlus Nord

  Riktpris: 5600 kr Upp till bevis!

  Xiaomi Mi 10 Pro (kamera)

  Riktpris: 12000 kr Billigmärket Xiaomi slår till med en utmärkt kamera
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.