Ring med wifi vid dålig täckning

Nu kommer wifi-samtal även till Sverige och Tre är först ut
forfatter

Bor man i ett gammalt hus med tjocka betongväggar, eller i ett modernt energisnålt hus, är inomhustäckningen för mobiltelefoni ofta usel. Men det finns en teknisk lösning.

I USA har man den senaste tiden talat mycket om Wifi Calling, och speciellt Apple har framhållit den funktionen på sina produktlanseringar. Med funktionen så ringer du automatiskt via det trådlösa nätverket istället för mobilnätet om täckningen är för dålig. Men i Sverige har det varit tyst. Tills nu.

Mobiloperatören Tre lanserar nämligen funktionen för sina kunder med fastprisabonnemang. Det enda som krävs är en modern mobil som stöder funktionen. Bland annat iPhone senare än 5C/5S, Samsung Galaxy S6 och Sony Xperia Z5.

Läs mer på www.tre.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Läs också: