Prisvärda Moto G till sommaren

Tre stora mobiler med högupplösta kameror till ett litet pris
forfatter

Det är inte ofta vi hör av Moto, alltså Motorolas avknoppade mobilgren som numera ägs av Lenovo. Men tydligen tror de så mycket på sina nya Moto G-modeller att de släpps även här i Skandinavien.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Moto)

Först ut är Moto G Plus, den mest påkostade modellen. Den har en 5,5 tums full-HD skärm och en 16 MP kamera som enligt DxOMarks tester ska vara riktigt bra. På insidan finns mellanklassprocessorn Snapdragon 617, 2-4 GB minne och 16-64 GB lagring. Den har trevligt nog fingeravtrycksläsare, är något vattenavstötande och kan laddas till 6 timmars användning på bara 15 minuter. Moto G Plus börjar säljas i juni för “under 2 500 kr”.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Moto)

Samtidigt kommer “utvalda återförsäljare” även börja sälja den något bantade vanliga Moto G. Den har samma skärm, men en något mindre upplöst kamera på 13 MP. Processor och minne verkar vara de samma men den saknar fingeravtrycksläsare. Däremot är den också vattenavstötande och har snabbladdning. Moto G släpps som sagt också i juni till ett “något lägre pris”.

null
(Foto: Moto)

Senare i sommar sägs även Moto G Play komma. Det är en budgetmodell med 720P-upplöst 5 tums skärm och en 8 MP kamera. På insidan sitter den långsammare Snapdragon 410 och den har 1-2 GB minne samt 8 eller 16 GB lagring. Den är också vattenavvisande men verkar sakna snabbladdningen. Batteriet på 2800 mAh sägs räcka “hela dagen”. Något pris är ännu inte känt.

Moto G Plus:

Annons

Operativsystem: Android 6.0 Marshmallow
Skärm: 5,5 tum 1920 x 1080 (401 ppi)
Processor: Octacore Snapdragon 617
Minne: 2/3/4 GB – 16/32/64 GB
Kamera: 16 MP + 5 MP
Batteri: 3 000 mAh, 24 h användning

Läs mer på Motorola

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Läs också: