Prisvärda Moto G till sommaren

Tre stora mobiler med högupplösta kameror till ett litet pris

Det är inte ofta vi hör av Moto, alltså Motorolas avknoppade mobilgren som numera ägs av Lenovo. Men tydligen tror de så mycket på sina nya Moto G-modeller att de släpps även här i Skandinavien.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Moto)

Först ut är Moto G Plus, den mest påkostade modellen. Den har en 5,5 tums full-HD skärm och en 16 MP kamera som enligt DxOMarks tester ska vara riktigt bra. På insidan finns mellanklassprocessorn Snapdragon 617, 2-4 GB minne och 16-64 GB lagring. Den har trevligt nog fingeravtrycksläsare, är något vattenavstötande och kan laddas till 6 timmars användning på bara 15 minuter. Moto G Plus börjar säljas i juni för ”under 2 500 kr”.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Moto)

Samtidigt kommer ”utvalda återförsäljare” även börja sälja den något bantade vanliga Moto G. Den har samma skärm, men en något mindre upplöst kamera på 13 MP. Processor och minne verkar vara de samma men den saknar fingeravtrycksläsare. Däremot är den också vattenavstötande och har snabbladdning. Moto G släpps som sagt också i juni till ett ”något lägre pris”.

null
(Foto: Moto)

Senare i sommar sägs även Moto G Play komma. Det är en budgetmodell med 720P-upplöst 5 tums skärm och en 8 MP kamera. På insidan sitter den långsammare Snapdragon 410 och den har 1-2 GB minne samt 8 eller 16 GB lagring. Den är också vattenavvisande men verkar sakna snabbladdningen. Batteriet på 2800 mAh sägs räcka ”hela dagen”. Något pris är ännu inte känt.

Moto G Plus:

Operativsystem: Android 6.0 Marshmallow
Skärm: 5,5 tum 1920 x 1080 (401 ppi)
Processor: Octacore Snapdragon 617
Minne: 2/3/4 GB – 16/32/64 GB
Kamera: 16 MP + 5 MP
Batteri: 3 000 mAh, 24 h användning

Läs mer på Motorola

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Stereon i Jimi Hendrix sovrum i London låter nu precis som den gjorde när han lyssnade på den.
  Så här har de aldrig gjort förut, åtminstone inte på det här sättet.
  Slutet för Europas största fotomässa.
  Parlamentet vill skapa bättre hållbarhet genom att främja återvinning och reparation och genom att bekämpa metoder som förkortar enheternas livslängd.
  AKM:s DAC-fabrik nedbrunnen, vilket lamslår tillverkarna i månader. Så reagerar hi-fi-branschen.
  Duon bakom The Rain får förnyat förtroende.
  Risken att bli lurad är större än chansen att göra ett klipp.
  Pop-prinsessan går i helt nya vägar – nu på Disney+.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Apple Watch SE

  Riktpris: 3200 kr Apple Watch SE

  Apple iPhone 12 Pro Max

  Riktpris: 17900 kr Den alla andra ska slå

  Apple iPad Air (2020)

  Riktpris: 10300 kr Bäst iPad Air hittills

  Apple iPad Air (2020) vs. Samsung Galaxy Tab S7+ 5G

  Riktpris: kr Ett tufft dilemma
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.