PHAB2 Pro med Googles Tango

Lenovos nya mobil först med fungerande augmented reality
forfatter

Ända sedan Google började visa upp sin augmented reality teknik som man jobbat på inom Project Tango har det diskuterats om eller när det skulle bli verklighet. Att blanda den fysiska verkligheten med simulerade objekt så att det ser naturligt ut i tre dimensioner är ju ingen enkel sak, speciellt inte på en mobiltelefon. Men igår kväll på Lenovo Tech World visade man upp tekniken på den kommande PHAB2 Pro.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Lenovo)

För att kunna mäta och spåra verkligheten omkring dig har den hela tre kameror på baksidan. En för att filma som vanligt, en som mäter avstånd och djup, samt en som spårar rörelser.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Lenovo)

Läs mer om hur Tangos Augmented Reality fungerar här

En hel del att få plats med i en normaltjock (8,9 mm) mobil. På insidan hittar vi en Snapdragon 652 processor optimerad för Tango appar och ett ovanligt generöst batteri på 4050 mAh. På baksidan sitter också en fingeravtrycksläsare.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Lenovo)

Skärmen är på hela 6,4 tum i QHD-upplösning för att kunna njuta av AR-innehållet. Man har inte glömt bort ljudet heller, med Dolby Atmos-uppspelning, samt Dolby 5.1-inspelning via 3 mikrofoner.

Den kan fås i champagne guld eller metallgrå och släpps i September för $500.

Fakta:
Skärm: 6,4 tum IPS 1440 x 2560
Kameror: 16 MP + 8 MP
Processor: Snapdragon 652
Minne: 4 GB / 64 GB
Batteri: 4050 mAh med turbo charging

Mer om PHAB 2 Pro hos Lenovo

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Lenovo)

I september släpper man även två mindre modeller. PHAB2 Plus, en fotoinriktad mobil med två stycken 13 MP kameror på baksidan. Den har bra ljusinsläpp med F2,0, snabbfokus och samma bildprocessor som sitter i Leica-kameror. Den kommer kosta $300.

(Foto: Lenovo)
(Foto: Lenovo)

PHAB2 är budgetmodellen i serien. Trots det har den också vissa AR-funktioner, om än inte lika avancerade som i toppmodellen då den nöjer sig med en kamera på 13 MP. Skärmen är ändå på 6,4 tum och den har 32 MB minne som kan utökas med SD-kort. Priset hamnar på rimliga $200.

Läs mer om hur Tangos Augmented Reality fungerar här

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.