TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

OnePlus Nord CE 5G kommer 21 juni

Ny billig mobil för unga och smarta.

forfatter
Publicerad 2021-06-11 - 06:53

2020 lanserade kinesiska OnePlus en helt ny serie prisvärda mobiltelefoner som hette OnePlus Nord. Vi har testat både OnePlus Nord för 5 600 kronor och den något billigare OnePlus Nord N10 5G för 3 000 kronor.

Men för de som tycker att 5 600 kronor är för mycket för en mobil – och att OnePlus Nord N10 var lite väl nedbantad – är det kinesiska mobilmärket klara med en helt ny produkt som lägger sig mittemellan: OnePlus Nord CE 5G.

OnePlus Nord CE 5G

CE står för Core Edition och tanken är att även om priset är närmare 3 000 än 5 600 kronor så ska Nord CE ge användarna alla de viktigaste funktionerna från den ursprungliga Nord-modellen till ett lägre pris, men utan att kompromissa med kvaliteten.

OnePlus Nord CE 5G
Även mindre bra fotografer ska kunna ta bra bilder med Nord CE 5G, lovar OnePlus. (Foto: OnePlus)

Nord CE är utrustad med den nyare Snapdragon 750G-processorn och (precis som den ursprungliga Nord) upp till 256 GB inbyggt lagringsutrymme.

Den har naturligtvis 5G också, samt Android 11 + OxygenOS 11 och en 64 Mp-kamera, en separat djupsensor och en ultravidvinkelkamera med en betraktningsvinkel på 119 grader°. AI scene detection ska hjälpa även dåliga fotografer att ta fina bilder, lovar OnePlus.

Det är säkert många användare som uppskattar att OnePlus Nord CE tar tillbaka 3,5 mm-kontakten för hörlurar.

E3ZVTo8XoAIHw6V E3ZVTsMXIAEUiqD
<
>
OnePlus-användargränssnittet OxygenOS 11 har bland annat Dark Mode. (Foto: OnePlus)

Skärmen är på 6,43 tum och har FHD+-upplösning (2400 x 1080). Man får också nöjet av HDR10+ och 90 Hz uppdateringsfrekvens. Med andra ord precis samma skärm som på den ursprungliga Nord, men för lite drygt samma pengar som Nord N10.

Batteriet har däremot blivit större (4 500 mAh mot 4 115 mAh) men laddas lika snabbt eftersom OnePlus Nord CE levereras med en 30T Warp Charge som kan ladda upp till 75 % på en halvtimme.

E3ZVERLXwAc3R3S E3ZVHuLX0AMwvYR E3ZVLFmWQAENYAP
<
>
OnePlus Nord CE 5G finns i tre färger: Blue Void, Charcoal Ink och Silver Ray. (Foto: OnePlus)

Pris och tillgänglighet

OnePlus Nord CE 5G går att köpa från och med 21 juni. Modellen med 6 GB RAM och 128 GB inbyggt lagringsutrymme kostar 3 300 kronor. Mellanversionen kostar 3 500 kronor och har 8 GB RAM och 128 GB lagring. Den dyraste versionen har 12 GB RAM och 256 GB inbyggt lagringsutrymme och kostar 4 300 kronor.

OnePlus.com

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Extremt för de extrema Med solenergiladdning, safirglas och titan klarar Enduro 2 långa träningspass i tuff miljö.
Nya smarta klockor från Samsung med fokus på hälsa Den nya Galaxy Watch5-serien kommer bland annat att möjliggöra mer omfattande mätning av sömnen.
Samsung uppgraderar sina hopfällbara mobiler De två vikbara mobilerna kommer bland annat med blixtsnabb processor och Galaxy Z Fold 4 får kamera från Galaxy S22-serien.
En uppgraderad nedgradering OnePlus 10T är en bra mobiltelefon, men allt är inte guld och gröna skogar. Den har några kompromisser i bagaget.
Stort ståhej om ingenting Kan en mobiltelefon vara modig, varm och själfull?
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend