Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

OnePlus Nord CE 5G kommer 21 juni

Ny billig mobil för unga och smarta.
OnePlus Nord CE 5G

2020 lanserade kinesiska OnePlus en helt ny serie prisvärda mobiltelefoner som hette OnePlus Nord. Vi har testat både OnePlus Nord för 5 600 kronor och den något billigare OnePlus Nord N10 5G för 3 000 kronor.

Men för de som tycker att 5 600 kronor är för mycket för en mobil – och att OnePlus Nord N10 var lite väl nedbantad – är det kinesiska mobilmärket klara med en helt ny produkt som lägger sig mittemellan: OnePlus Nord CE 5G.

OnePlus Nord CE 5G

CE står för Core Edition och tanken är att även om priset är närmare 3 000 än 5 600 kronor så ska Nord CE ge användarna alla de viktigaste funktionerna från den ursprungliga Nord-modellen till ett lägre pris, men utan att kompromissa med kvaliteten.

OnePlus Nord CE 5G

Även mindre bra fotografer ska kunna ta bra bilder med Nord CE 5G, lovar OnePlus. (Foto: OnePlus)

Nord CE är utrustad med den nyare Snapdragon 750G-processorn och (precis som den ursprungliga Nord) upp till 256 GB inbyggt lagringsutrymme.

Annons

Den har naturligtvis 5G också, samt Android 11 + OxygenOS 11 och en 64 Mp-kamera, en separat djupsensor och en ultravidvinkelkamera med en betraktningsvinkel på 119 grader°. AI scene detection ska hjälpa även dåliga fotografer att ta fina bilder, lovar OnePlus.

Det är säkert många användare som uppskattar att OnePlus Nord CE tar tillbaka 3,5 mm-kontakten för hörlurar.

E3ZVTo8XoAIHw6V E3ZVTsMXIAEUiqD
<
>
OnePlus-användargränssnittet OxygenOS 11 har bland annat Dark Mode. (Foto: OnePlus)

Skärmen är på 6,43 tum och har FHD+-upplösning (2400 x 1080). Man får också nöjet av HDR10+ och 90 Hz uppdateringsfrekvens. Med andra ord precis samma skärm som på den ursprungliga Nord, men för lite drygt samma pengar som Nord N10.

Batteriet har däremot blivit större (4 500 mAh mot 4 115 mAh) men laddas lika snabbt eftersom OnePlus Nord CE levereras med en 30T Warp Charge som kan ladda upp till 75 % på en halvtimme.

E3ZVERLXwAc3R3S E3ZVHuLX0AMwvYR E3ZVLFmWQAENYAP
<
>
OnePlus Nord CE 5G finns i tre färger: Blue Void, Charcoal Ink och Silver Ray. (Foto: OnePlus)

Pris och tillgänglighet

OnePlus Nord CE 5G går att köpa från och med 21 juni. Modellen med 6 GB RAM och 128 GB inbyggt lagringsutrymme kostar 3 300 kronor. Mellanversionen kostar 3 500 kronor och har 8 GB RAM och 128 GB lagring. Den dyraste versionen har 12 GB RAM och 256 GB inbyggt lagringsutrymme och kostar 4 300 kronor.

Annons

OnePlus.com

 

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.