Nyheterna i iOS 9.3

Nattläge, säkra anteckningar och bättre hälsoapp

En testversion av kommande iOS 9.3 har skickats ut till testare och deras upptäckter sprids nu på nätet.

En av de mindre väntade var en speciell inställning för nattläge. Som det skrivits om i pressen på senare tid så kan man få svårt att somna om man tittat på en skärm innan sängdags, då ögonen utsatts för mycket blått ljus. Snart kommer man kunna slå på ett nattläge och ställa in hur mycket man vill reducera det blå ljuset, samt även automatiskt återgå till normalt skärmläge vid en given tidpunkt.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Apple)

För den som är lite nervös över att förvara känslig information i Anteckningar så kan man nu låsa enstaka anteckningar. För att läsa den måste man låsa upp med lösenord eller fingeravtryck.

Hälso-appen kan nu ge förslag på appar att installera som stöder Health Kit. Man kan också se hur långt Apple Watch rapporterar att man kommit i sina hälsomål.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Apple)

Apple Music på Carplay kan nu ge personliga rekommendationer samt att kartan fått ett snabbval för att visa intressepunkter nära där man befinner sig.

Fler av Apples appar har också fått stöd för 3D Touch, så att de med iPhone 6S snabbt kan få upp vanliga funktioner direkt från startskärmen.

Från Inställningar kan man snabbt komma åt Wifi-nätverk, para med Bluetooth-enheter och aktivera strömsparläge. Från hälsoappen kan man se sitt medicinska ID eller se översikten. Och från App Store-ikonen kan man hämta alla uppdateringar, lösa in presentkort och se köpta appar.

Apple fortsätter också satsa på utbildningssektorn med bättre möjligheter för skolan att administrera elevernas iPads. Speciellt intressant är möjligheten till flera användare på samma surfplatta, något som vi hoppas blir tillgängligt även för privatpersoner. Speciellt för familjer med flera barn.

Nyhetsappen har också uppdaterats, men det är mindre intressant för oss då den för närvarande bara fungerar i USA.

Läs mer om iOS 9.3 på apple.com

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Just köpt dig en ny TV för att spela spel? Vi visar dig hur du aktiverar det bästa och snabbaste gaming-läget i PS5 och Xbox!
  Nu börjar den senaste Android-versionen rullas ut till många telefonmodeller. Kolla på listan om din mobil snart får Android 11.
  Har precis köpt dig en ny 4K-TV? Då kan du inviga den med Last Christmas i remastrad 4K-version!
  Under Snapdragon Tech Summit har Qualcomm lanserat sin efterföljare till Snapdragon 865. Den nya Snapdragon 888 kommer att finnas i flera Android-flaggskepp 2021.
  Låt inte storleken lura dig, Phono Box RS2 har allt en vinylfantast behöver.
  Alla vill ha hårda paket, vi också. Så vi har skrivit den häftigaste önskelistan vi kunnat komma på.
  Stereon i Jimi Hendrix sovrum i London låter nu precis som den gjorde när han lyssnade på den.
  Så här har de aldrig gjort förut, åtminstone inte på det här sättet.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Apple Watch SE

  Riktpris: 3200 kr Apple Watch SE

  Apple iPhone 12 Pro Max

  Riktpris: 17900 kr Den alla andra ska slå

  Apple iPad Air (2020)

  Riktpris: 10300 kr Bäst iPad Air hittills

  Apple iPad Air (2020) vs. Samsung Galaxy Tab S7+ 5G

  Riktpris: kr Ett tufft dilemma
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.