TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Lenovo släpper flera surfplattor

De nya surfplattorna finns i flera storlekar och har olika målgrupper.

forfatter
Publicerad 2021-06-29 - 14:05

Med en skärm på hela 13 tum 2160 x 1350 pixlar upplösning är Lenovo Yoga Tab 13 redo att ta upp kampen med Apples 12,9-tums iPad Pro. Skärmen är Dolby Vision-klassad och för att driva hela härligheten har Lenovo stoppat i en Snapdragon 870-processor med åtta kärnor.

Den Android 11-baserade surfplattan har 8 GB RAM-minne och antingen 128 eller 256 GB inbyggt lagringsutrymme. Den smarta foten på baksidan innebär att Yoga Tab 13, som väger 830 gram, kan antingen stå på ett bord eller hängas på väggen – och det går också att koppla den till datorn och ha som extraskärm.

 

Lenovo Yoga Tab 13
Lenovo Yoga Tab 13 (Foto: Lenovo)

Lenovo Yoga Tab 13 finns i butik redan nästa månad och kostar 799 euro.

För de som vill ha en något mindre skärm har Lenovo lanserat två billigare surfplattor: Lenovo Yoga Tab 11 och Lenovo Yoga Tab P11 Plus.

Yoga Tab 11 Pro är en 11-tums surfplatta som väger 655 gram. Skärmen har en upplösning på 2000 x 1200 pixlar, är Dolby Vision-certifierad och har en ljusstyrka på 400 nits. Modellen finns i två versioner – med Wi-Fi eller mobildata – och har därför två olika processorer, båda från MediaTek.

Den nya surfplattan finns med upp till 8 GB RAM-minne och 256 GB lagringsutrymme. Precis som storebror Yoga Tab 13 har Yoga Tab 11 en fot på baksidan så att den antingen kan stå på ett bord eller till och med hänga på en vägg.

Lenovo Yoga Tab 11 Pro
Lenovo Yoga Tab 11 Pro (Foto: Lenovo)

Enligt Lenovo är Lenovo Yoga Tab P11 Plus ”skräddarsydd för de som gillar spelupplevelser på språng”. Om det stämmer får ett eventuellt test utvisa, under alla omständigheter väger den bara 490 gram. Den har en MediaTek Helio G90T Octa-Core-processor och antingen 4 eller 6 GB minne samt 128 eller 256 GB inbyggt lagringsutrymme.

Båda surfplattorna kör naturligtvis Android 11. De släpps redan i nästa vecka. Yoga Tab 11 Pro börjar på 349 euro och Yoga Tab P11 Plus på 299 euro.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Extremt för de extrema Med solenergiladdning, safirglas och titan klarar Enduro 2 långa träningspass i tuff miljö.
Nya smarta klockor från Samsung med fokus på hälsa Den nya Galaxy Watch5-serien kommer bland annat att möjliggöra mer omfattande mätning av sömnen.
Samsung uppgraderar sina hopfällbara mobiler De två vikbara mobilerna kommer bland annat med blixtsnabb processor och Galaxy Z Fold 4 får kamera från Galaxy S22-serien.
En uppgraderad nedgradering OnePlus 10T är en bra mobiltelefon, men allt är inte guld och gröna skogar. Den har några kompromisser i bagaget.
Stort ståhej om ingenting Kan en mobiltelefon vara modig, varm och själfull?
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend